Nejste přihlášen/a.
muze byt poskozen motor kdyz jsem do 10 litru benzinu natankoval 40 litru nafty a ujel 5 kilometru bezu nejake znamky a druhy den jsem uz nenastartoval?
je to skoda karoq rok a puzl stary
Jo, jde. Osobní zkušenost. Ne, že bych nepoznal, co se kam tankuje, ale vlivem střídání vozidel se stal omyl. Naštěstí jsem do poloprázdné nádrže nafťáku nalil asi pět litrů benzinu a zbytek dotankoval už správně naftou. Bez jakýchkoli známek na vliv jízdy, natož poškození motoru.
Tak ty pistole jsou záměrně konstruovány jako nezáměnné, resp nafta nejde narvat do hrdla benziňáku, pakliže nejde o 40 let staré auto.
Ovšem - buď si tazatel dělá srandu, nebo dokázal prakticky nemožné...
Do starýho Favorita do roku 92 s velkým hrdlem bez klapky naftu dáš.
Už jsem tahal naftu s favorita, tak vím. Sám jsem tehdy čuměl, ale stane se (kámošovi).
Do Karoqa je to nesmysl. Pistole by se musela držet a nedokážu si to dost dobře představit, že by to šlo.
Jak to zaměnit? Přelejt z náklaďáku úplně v poho = kanystr a trychtýř
Ad nafta v benzínu - poškodit motor těžko, po vyčištění palivový soustavy od nafty by to mělo normálně jet...
nafta je mastná takže funguej jako přídavek oleje do benzinu...5 km jízdy vidím na vyčištění celé palivové soustavy, výměnu svíček a palivového filtru...co dělají vstřikovače zjistí diagnostika...bez jejich výmeny to vše bude stát od 10 tis nahoru...ne li víc
V autorizáku možná
Vycucnout nádrž, nalejt trochu benzínu, čerpadlem protočit přes lištu a zase vycucnout. A nevěřim že to nebude stačit.
Měnit svíce proč? Měnit palivák proč? Benzín naftu spolehlivě vypláchne, nic typu parafín ze zmrzlý nafty tam neni.. Svíce možná trošku očouzený, nic co by se nevypálilo v prvním kopci.. VIF pomůže.
A vy jste kluci kdo? Táta a Syn Na Dvorku - service? S notasem z roku 2001 a diagnostikou z aukra za 3 stovky? a odsávačkou z dětského klystíru?
já nevím co bude dnes večer, a vy máte ve všem jasno
Co dodat k vašim nesmyslům. Snad jen to, že po odsátí nafty a nahrazení nafty benzínem, propláchnutí soustavy původním palivovým čerpadlem na 98% nastartuje a pojede. Možná snížil životnost katalyzátoru, možná ne. Ten se vypálí a neměl by být problém. Ani auta co žerou olej nemají katalyzátor pryč. Např. Superb 3 1,8 TSi po 60000 km s totálně zakarbonovaným motorem na GO nemá zničené katalyzátory.
Na představu co může nafta v benzíňáku způsobit nepotřebuju ani noťas ani diagnostiku. Ty budeš borec z autorizáku, který tři hodiny diagnostikuje speciální značkovou diagnostikou a pak vymění celej motor jakože nutné a bude ještě tvrdit že převodovku snad zachrání tak to nebude tak drahý
Propláchneš a pojede, proplach benzínem (protočit palivovým čerpadlem na lištu a zpátečkou do nádrže) je jen pro rychlejší start (na čistou naftu benzíňák moc nechytá)
Ad ty katalyzátory a filtry - vim o autech který žerou litr oleje na 1kkm a kat maj v pohodě desítky tisíc km. Spálit pár deci nafty navíc v nízké koncentraci - nevěřim že to něco způsobí.
Svíce to kromě lehkýho očouzení může poškodit jak? A spíš nedojde ani na to očouzení, nějaký zbytkový promile nafty ve válci normálně shoří..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.