Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, na svém Fábošovi 1.9 SDI jsem si vyměnil zimní pneu za letní, 185/60 r14 82t(zimní) za 165/70 r14 81T (letní)
Huštění kol mám správné a stejně mi na totožné trase stoupla prům. spotřeba z 4.6 na 6.7, absolutně nechápu jakto, děkuji za vysvětlení.
Pokud by měl být vliv jen pneu, pak bych si tipnul chybný směr dezénu pneu - opačnou šipku. Nicméně ani tak bych takový rozdíl nechápal jako vliv jiné pneu - musí tam být problém jiný.
jedna z možností, jak mít vyšší spotřebu, je v tomto videu na konci - televizeseznam.cz/...
Předesílám, že nejsem žádnej odborník, ale obyčejný uživatel. Spotřeba je o moc, takže to asi jen gumama nebude. Spíš stylem jízdy. Taky mě zaráží, že máš zimní širší než letní. Obvykle to bývá obráceně. ![]()
Mělo by to být obráceně.Zimní obutí trochu zvyšuje spotřebu,je to závislé na tuhosti gumy.
JB
Nemá zimní guma v mrazu stejnou tuhost jako letní.
Tedy zimní guma v létě brutálně měkká zvyšující spotřebu?
Gumid občas dojíždim zimáky v létě a zvýšená spotřeba oproti letním se nekoná. To jsou jen kecy aby lidi vyhazovali 3,9mm vzorek a kupovali nový zboží
Podobně jízdní vlastnosti, hádej proč se srovnávací testy nedělaj se zimní gumou ojetou na 3mm ale s novou (8-9mm dlouhý lamely = plave, nebrzdí, ovšem starší se vzorkem 2-4 mm to má úplně jinak ![]()
ono je možné, že větší spotřeba v létě na zimních opravdu je při plném vzorku. U těch 4 mm je to už tak dva roky stará guma, která se dle doporučení už na zimu vůbez nehodí právě kvůli změně vlastností gumy, ale i kvůli změně dezénu- už tam není tolik díreček.
Nicméně já osobně mám na C5 celoročně zimní pneu od nových kusů a rozdíly ve spotřebě přičítám pouze studenému motoru - a to nejsou víc než 3 dcl na sto.
asd1 Já na spotřebu nikdy nekoukal. Jen jednou, když jsem jel v noci okreskama a všude zavřené benzínky a dojel jsem na kapku
. Jinak jezdím tak, abych si jízdu i užil (tedy nejedu jak pirát, ale ani jako slimejš).
Střídám styly, někdy na spotřebu, někdy normál, nekdy sportovní jízda. Spotřeba - vim kolik ujedu na nádrž..
Sotřeba mi na FF 1,6 74kW kolísá od 5,0 po 12
, dlouhodobý průměr 6,2
Spotřeba na zimákách x letních je prakticky stejná (jedna nádrž na letních a hned potom další nádrž na zimních - tohle nastává při každé výměně gum = 2x ročně, je to prakticky stejný i na nových zimních.. Rozdíl je jen v "plavání" jak se dlouhý lamely ohýbají, na ojetých tohle mizí a jsou podobný letním...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.