Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvýšení spotřeby po přezutí na letní pneu

Od: baronkoo odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, na svém Fábošovi 1.9 SDI jsem si vyměnil zimní pneu za letní, 185/60 r14 82t(zimní) za 165/70 r14 81T (letní)

Huštění kol mám správné a stejně mi na totožné trase stoupla prům. spotřeba z 4.6 na 6.7, absolutně nechápu jakto, děkuji za vysvětlení.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

O dva litry, to nebude záležitost pneumatik.

Osobně zimáky nechám nejméně ještě měsíc.

hodnocení

3x

Pokud by měl být vliv jen pneu, pak bych si tipnul chybný směr dezénu pneu - opačnou šipku. Nicméně ani tak bych takový rozdíl nechápal jako vliv jiné pneu - musí tam být problém jiný.

doplněno 04.03.21 10:44:

jedna z možností, jak mít vyšší spotřebu, je v tomto videu na konci - televizeseznam.cz/...

asd1
hodnocení

2x

SDI a 6,7L, to neudělaj gumy ani kdybys vlekl prázdný obě kola vzadu.. Tam bude jiný problém.. Buď motor nebo brzdy (ale ty bys cejtil *smich*

hodnocení

1x

Je to prosté. První jízda za 4,6 proběhla za teplejšího počasí popř motor měl nějaké zbytkové teplo (byl předehřátý). Při spotřebě 6,7 mrzlo a motor byl po víkendovém stání opravdu promrznutý.

Gumou to nebude. Ne tolik a ne na užších než jsou zimní.

mil®
hodnocení

0x

Předesílám, že nejsem žádnej odborník, ale obyčejný uživatel. Spotřeba je o moc, takže to asi jen gumama nebude. Spíš stylem jízdy. Taky mě zaráží, že máš zimní širší než letní. Obvykle to bývá obráceně. :)

kare
hodnocení

0x
A jaký máte tlak v pneumatikách? Podhuštěné pneu zvýší spotřebu.
baronkoo
hodnocení

Přední 2,2 zadní 2

hodnocení

0x

Možná blbost, že by na nápravě široké gumy působili jako větší opora pro závěsy ramen.

Každopádně udělej geometrii. Minimálně diagnostiku.

Guma to neudělá (ne tak moc).

jabraka*
hodnocení

0x

Mělo by to být obráceně.Zimní obutí trochu zvyšuje spotřebu,je to závislé na tuhosti gumy.

JB

A rada a vysvětlení je kde*sok*

Nikde. Typický příspěvek od jabraky.*smich*

Nemá zimní guma v mrazu stejnou tuhost jako letní.

Tedy zimní guma v létě brutálně měkká zvyšující spotřebu?

asd1

Gumid občas dojíždim zimáky v létě a zvýšená spotřeba oproti letním se nekoná. To jsou jen kecy aby lidi vyhazovali 3,9mm vzorek a kupovali nový zboží;) Podobně jízdní vlastnosti, hádej proč se srovnávací testy nedělaj se zimní gumou ojetou na 3mm ale s novou (8-9mm dlouhý lamely = plave, nebrzdí, ovšem starší se vzorkem 2-4 mm to má úplně jinak ;)

ono je možné, že větší spotřeba v létě na zimních opravdu je při plném vzorku. U těch 4 mm je to už tak dva roky stará guma, která se dle doporučení už na zimu vůbez nehodí právě kvůli změně vlastností gumy, ale i kvůli změně dezénu- už tam není tolik díreček.

Nicméně já osobně mám na C5 celoročně zimní pneu od nových kusů a rozdíly ve spotřebě přičítám pouze studenému motoru - a to nejsou víc než 3 dcl na sto.

asd1 Já na spotřebu nikdy nekoukal. Jen jednou, když jsem jel v noci okreskama a všude zavřené benzínky a dojel jsem na kapku :-D. Jinak jezdím tak, abych si jízdu i užil (tedy nejedu jak pirát, ale ani jako slimejš).

asd1

Střídám styly, někdy na spotřebu, někdy normál, nekdy sportovní jízda. Spotřeba - vim kolik ujedu na nádrž..

Sotřeba mi na FF 1,6 74kW kolísá od 5,0 po 12 *smich*, dlouhodobý průměr 6,2

Spotřeba na zimákách x letních je prakticky stejná (jedna nádrž na letních a hned potom další nádrž na zimních - tohle nastává při každé výměně gum = 2x ročně, je to prakticky stejný i na nových zimních.. Rozdíl je jen v "plavání" jak se dlouhý lamely ohýbají, na ojetých tohle mizí a jsou podobný letním...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]