Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto netáhne? Egr?

Od: mmf odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

mám problém u 1.9 JTD 85kw, že netáhne. Občas mám pocit, že když držím konstantní otáčky a pak tomu přišlápnu tak to jede, ale spíš mám pocit jako kdyby do toho nešel vzduch. A není to teda ani moc takový, že by to do 2.5k otáček bylo liný a pak to vystřelilo, příjde mě to liný furt stejně.

Mám zaslepený EGR uplně jak je zelená šipka u toho kolínka. Ještě mi ale bylo doporučeno ho zaslepit u výměníku, taková trubka co vede zespodu obalená nějakou izolací...na fotce je to také trochu vidět. Může to být ono, nebo to moc nemá smysl?

Ještě jsem teda čistil snímač tlaku v sání..což moc nepomohlo a poslední varianta za mě je váha vzduchu..jenže tam je přístup hroznej.

Díky.

Auto netáhne? Egr?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Existuje takové udělátko, jmenuje se diagnostika...

asd1
hodnocení

0x

Dost možností, regulace turba, váha vzduchu, děravý sání za turbem..

Zaslepit EGR je blbost a zbytečnost, u JTD je jednoduchý solenoid a pokud blbne tak obvykle stačí vyčistit el. část (zatuhne tyčka a ružina nemá sílu vysunout jí. Noty na webu, jednoduché.. Ale pokud netáhne v celým rozsahu otáček tao to EGR nebude..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]