Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rixo - srovnání pojištění

Od: lenkaa* odpovědí: 14 změna:

Ahoj, chci se zeptat jestli někdo máte zkušenosti se stránou Rixo - srovnání pojištění. Chtěla bych si srovnat havarijní pojištění ale trochu mě odrazuje že po mně chtějí SPZ vozidla.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Lidi neblbněte ! Pojištění není houska na krámě a opravdu se neprodává tak, že by se sáhhlo do krabice a vytáhlo něco o čem se prohlásí že to ladí ke ksichtu kupujícho ! Pamatuju doby, kdy na výpočet havarijního byl tlustý manuál se spoustou tabulek a vzorců, dnes je to naštěstí už vše v kalkulačkách.

SPZ je nutná, protože pokud by nebyla SPZ tak by se muselo udávat spousta informací o autě. Dnes už se z databáze ČKP nebo CEBIA seženou všechny potřebné informace a klient nemusí hledat výkon, objem, typ, hmotnost, datum výroby a další podobné potřebné údaje.

A rodné číslo - podle čeho si myslíte že se zjistí bonusy? A věk se zjistí podle čeho? A k tomu je ještě zapotřebí přesná adresa (tj PSČ a konkrétní vesnice) a ze jména alespoň křestní. Pokud napíšete že máte deset let bez nehody, tak já vám to sice věřit mohu ale kalkulačka pojišťovny věří jen údaji z databáze ČKP.

RIXo - před několika lety jsem si je otestoval, s jejich názory na výhodnost mých pojistek jsem v některých bodech nesouhlasil, prostě jsem měl jiný názor.

A jestli to nechcete posílat RIXU, tak použijte libovolného pojišťovacího poradce, i zde takové najdete. Porovnají vám to minimálně stejně dobře, navíc ze zkušenosti se vás mohou na určité věci zeptat a to vám RIXO-automat neudělá. Například územní platnost (u některých pojišťoven jsou některé státy ve výluce). Nebo spoluúčast - pokud by to jen trochu cenově šlo tak bych se snažil doporučit pojistku kde spoluúčast klesne na paušální 2000Kč v případě použití smluvního servisu (sám ji mám).

"Pojištění není houska na krámě..."

No jistě. Když po mně bude osobní údaje chtít pojišťovna při uzavírání pojistky, tak jí je samozřejmě poskytnu. Nevím ale proč bych je měl svěřovat komusi neznámému jen proto, aby mi bez záruky sdělil, kde bych to mohl mít levnější. Je téměř 100% jistota, že se mé údaje vzápětí stanou výnosným artiklem pro nejrůznější šmejdy.

@Magdon *palec2**palec2*

Je to jen srovnání pojistek, žádný uzavření smlouvy. Pak mě nevadí vyplnit pár údajů o autě. Když něco vyplním schválně špatně, třeba dobu bezeškodního průběhu, je to jen moje blbost, že srovnávač vyplivne nesmysl.

Pojistku ti nikdo nespočítá když nemá všechny údaje, to mi věř. Už jsem jednou kvůli takovému paranoidnímu klientovi zkoušel několik desítek až stovek teoreticky možných rodných čísel - a řeknu ti že nikdy více. Dost na tom, že většina kalkulaček dnes už nefunguje pokud není zadáno telefonní číslo a emailová adresa, to se ale pro účely kalkulace dá vymyslet.

RIXO je normální pojišťovací zprostředkovatel:

Společnost RIXO a.s., IČO: 01487779, se sídlem Evropská 2690/17, Dejvice, 160 00 Praha 6, zapsaná v obchodním rejstříku pod sp. zn. B25418 vedenou u Městského soudu v Praze (dále jen "Zprostředkovatel") tímto v souladu s § 88 zákona č. 170/2018 Sb., o distribuci pojištění a zajištění (dále jen "zákon o distribuci pojištění") poskytuje klientům dále uvedené informace. 2. INFORMACE O ZPROSTŘEDKOVATELI 2.1. Zprostředkovatel je pojišťovacím zprostředkovatelem, který je zapsán do registru vedeného Českou národní bankou podle zákona o distribuci pojištění, a to jako samostatný zprostředkovatel provozující činnost zprostředkování pojištění. Územním rozsahem činnosti je Česká republika.

Takže normální zástupce pojišťoven, který je povinen dodržovat i to prokleté GDPR.

Ostatně to samé platí o všech těch e-poj... a klik... a srovn... a ví bůh jak se jmenují. Jenom na rozdíl od jiných nabízejí, že když jim dáte k dispozici stávající smlouvy, tak vám je ohodnotí a navrhnou jak je vylepšit. To hodnocení je ale značně subjektivní a každý jen trochu schopný pojišťovák vám nabídne to samé (jen bez té uřvané reklamy).

@jenyk: Doba bezeškodního průběhu se dnes už ručně nevyplňuje, v současné době ji už nelze zadávat ručně. Je drobná výjimka - právě to havarijní pojištění - kde se dá zadat hodnota odlišná, ale vyžaduje to doklad a ten už dnes prakticky nikdo nemá.

arne1 - ale to Vám přece nikdo nebere. Samozřejmě, pokud budu mermomocí chtít, aby mi někdo vypočítal pojistku, tak mu holt ty údaje poskytu. Jen mi jakési pouhé srovnání pojistek nepřijde natolik nepostradatelné, abych kvůli tomu hlásil svoje osobní údaje (které pomalu nesmí znát ani vlastní manželka :-D) nekontrolovatelně do celého světa.

@ magdon: pokud tu pojistku nespočítám, tak nemohu porovnat parametr který každého klienta zajímá především - a to cenu. Mohu mu porovnat všechny možné vlastnosti, ale když pak zjistí že ta "pojistka snů"je dvakrát dražší než obvyklá, tak mne s tím pošle někam. Porovnat vlastnosti pojistek nejde automatem na webu, chce to zkušenosti a pro některé parametry koukat do pojistných podmínek. Anebo mít draze zaplacené porovnávací tabulky od jisté firmy která se tím zabývá.

makk

Máte pravdu, ale bohužel se i přes GDPR ty údaje zneužívají. Najednou vám začnou volat agenti, kteří "náhodně vytočili číslo" nebo mi dokonce jeden tvrdil, že kvůli GDPR mi nemůže říct, kde mé číslo vzal. Rixo jsem nezkoušel, takže od nich to nebylo, ale princip stejný.

hodnocení

1x

Tak to, že chtějí SPZ by mi až tak nevadilo, to bych ještě pochopil. Co mě ale vadí velmi je, že následně chtějí i moje rodné číslo a další osobní údaje, do kterých jim nic není. Údajně je to pro zjištění bonusu, který na pojištění mám.

Tak tak. Když jde v televizi do zblbnutí reklama, tak jsem to ze zvědavosti zkusil. Ptají se na věci, po kterých jim vůbec nic není, takže mají smůlu.
To samý, jako neodolatelný nabídky levnějšího plynu. Zavolají, mažou med kolem pusy a když přijde na věc, tak jim povím spotřebu, jako projev dobrý vůle jim i řeknu oblast, kdy bydlím a to je vše. Ovšem stále chtějí vědět i od koho mám plyn. To ovšem nepovím a zatím vždy položili telefon oni.
jirik50*

přesně jak píšete, jen jsem zaslechl nenápadné "a ještě pár údajů o mě abych nepřišel o bonusy" a bylo to jasné, za mě NIKDY

@jenyk: jseš asi velkem odborník abys věděl které údaje potřebují a které ne. Jedno a to samé auto bude mít pojistku jinak spočítanou v Praze a v Horní Dolní, jinak to bude pro mlaďocha bez bonusů, pro mlaďocha s bonusy, pro člověka v produktivním věku a pro důchodce. A dokonce ty odlišnosti budou u každé pojišťovny jiné.

@arne1 to já nepopírám. Samozřejmě, že pojistka na to samý auto bude jiná podle místa, podle řidiče. O tom žádná. Pojistku jsem nevyplnoval ani nepamatuji, na to mám pojištováka. Ale nějaký anonymní srovnání pojistek, o tom si myslím svý. A ještě abych někde někomu poslal svoje údaje? Jsem se zbláznil? Děkuji, nechci.

jenyk: jsou lidé, kteří upřednostňují "anonymní řešení" na Internetu. Já to samozřejmě neschvaluju, především je to pro mne konkurence a pak si myslím, že z přehledu pojistek s možnostií vybrat tu nejlepší=nejlevnější se těžko volí ta lepší i když o pár korun dražší. Já samozřejmě srovnávač používám, ale jen pro první nástřel abych věděl kde se klient u které pojišťovny pohybuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]