Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mazivo na panty, zamek, kliky

Od: tym odpovědí: 9 změna:
Čím promazat panty, omezovac a kliky zvenku a ten zámek co je ve dveřích. Jde o zadní dveře, vím že je možný, že jsou už z výroby špatně nastavený a ze je omezovac v háji, ale i tak bych to zkusil. Ono trochu to drhne, přední jsou úplně vklidu.
Fabia 1 2003.
Na zámek jako fab mám SPRAY MUL-T-LOCK, ale potřebuji ten co zavírá. Jinak ta fabka je taky nějaká špatná, slyším vždy jak to tam jakoby zadrhavá, ale nikdy nebyl problem s odemcenim nebo zamcenim. Prosplichal jsem to multlockem tak 10x a vyšplíchal z toho špínu a pořád tam něco bylo :D. On jakoby tak skřípe, ale to bude problém asi s tou pruzinkou nebo tak něco. Odemče, ale musím mu pomoct se dostat do původní polohy.
Jinak mám problém s klikami, že se také zadrhavaji. Vždy koukám jak to ostatnim jde a já jak kdybych to měl nějaký suchý a špinavý. Kliky jsem už několikrát štětcem a APC cleanerem na auta dělal. Chtěl bych takové přípravky, které by tam měli být a né jen wd, který jsem zatím nezkusil.
Mohl by mi někdo prosím poradit jaké mazadla mám použít a přesně na co?
Cením si všech rad a určitě dám zpětnou vazbu. Auto je maličko zanedbané, nikdy se to nemazalo a spíš stálo než se jezdilo (50t km).
Moc diky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

connect-ip.cz/...

Vazelíny moc nevzlínají. Toto ano a je to přímo na to určené do mechanik stavítek.

makk
hodnocení

2x

Já používám 3 druhy maziva:

Zarezlé - WD-40 (pozor, ale, WDčko rozhýbe, ale moc nemaže, někdy je potřeba po rozhýbání ještě namazat olejem).

Jemné - zbytky jakéhokoliv motorového oleje, v nouzi i vyjetý, ale ten špiní. To používám přávě třeba na ty panty dveří, zámky, kování oken doma... (výjimečně používám i řídký strojní olej, třeba na šicí stroj, řetěz kola... ale to jsou speciality)

Hrubé - vepřové sádlo, to používám třeba na namazání šroubů před montáží, panty u dveří (myslím dveře v bytě), pumpa u studny a jiné "zemědělské" mechanismy, zvlášť v případě litiny (třeba ta pumpa) má sádlo překvapivé vlastnosti.

asd1
hodnocení

0x

Zámky něco na bázi teflonu...

Omezovače - jsou tam kladky, je třeba rozebrat a namazat přímo čepy těch kladek. Pokud to mázneš zvenku tak pak klouže stojící kladka po táhle (kromě toho že to vrže se vydře ploška do tý kladky), na čepy nejlíp grafitka nebo Molyka..

joudic*
hodnocení

0x
vazelina v tube, staci na bicykl, ohrat na 25-30, nasadit na diru a frk poradne, aby stavitka plavala a klic svinil
01.03.21 12:09

*zed*

joudic*
nevim co se vam nezda, vazelina je vazelina, po koupi ojeteho auta jsem to udelal se vsemi, vcetne zapalovani, zamkovych mechanik dveri, kufru, a kapoty a se vsemi ted otoci, odemkne, otevre i mimino, a ikdyz na zapalovani byl mini figl jak otocit a mechanik to nebyl schopny nastartovat, ted uz je to 2 roky bez nutnosti finty fn.

Vazelína se přenáší na klíč, na ten se chytá prach a nečistoty, které opět strčíš do zámku a pokud venku mrzne, tak je vazelína tak ztuhlá, že nemusíš stavítka vůbec odemknout. Pokud tedy nemáš starýho forda, kde stavítka odemče kde co.

tym

Na vložku zámku mám jen ten multlock.
A co zámky ve dveřích? Pročistil jsem je štetcem, mám je něčím taky máznout?
Co použít na ty panty a na omezovač, aspoň to zkusím.

tym

Tak jsem našel skoda-dily.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]