Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ložisko spojky

Od: fabka odpovědí: 11 změna:
Dobrý den když jedu tak mi jde hluk z podkapoty
Jde topením spáleny zápach
Lide z mého okoli říkají ze je to ložisko spojky
Jenže nevím jak ma ložisko spojky vypadat
Našel sem tohle
Mohlo by to byt ono?
Škoda fabia 2 ..1.4 TDI 51 kW
Popřípadě nějaký foto atd?
Děkuji moc

Ložisko spojky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

4x

A Vy jste schopny si to lozisko vymenit, kdyz ani nevite jak vypada? Nejak mi unika smysl otazky. Dejte to proste do servisu "zdiagnostikovat" a opravit a je to.

28.02.21 22:11

Asi tak.

asd1
hodnocení

1x

Smrdí obložení nebo guma?

Pokud guma, tak hledej na pohonu agregátů nebo na rozvodech..

Přítlačný ložisko reaguje na vyšlápnutí spojky a obvykle nesmrdí. Smrdí klouzající lamela, smrad stejný jako spálený brzdový obložení

fabka
hodnocení

Když sešlápnutí spojku tak je ticho
Nevím od kud smrdi
Nevýznam se v autech
Jsem čerstvý řidič
fabka
hodnocení

Ale spojka neprokluzuje
asd1

Vyšlápneš spojku = ticho je spíš ložisko v převodovce.. Taky obvykle nesmrdí, leda tak gufero převodovky jak se dře o hřídel s vysypaným ložiskem *smich*

Co to máš za plečku? Vidim dvě možnosti - servis a prachy nebo studium a hrát si na mechanika (příp. kámoši). A podobnej typ jako ty je ideální kořist pro servis Vykuk a spol..

hodnocení

0x

Sachs to prodává i s pákou (vidličkou)

autodily-pema.cz/...

doplněno 28.02.21 21:09:

A jaký je nájezd km. Začlo to dělat teď z ničeho nic nebo po servisu nebo po koupi?

fabka
hodnocení

Nedávno měněny rozvody
Nájezd kolem 190 TKM

hodnocení

0x
Hlavně spojka se vždy mění komplet celá ložisko lamela přítlačák a dej Sachs nebo Luk
Značku Topran bych si fakt nedal

hodnocení

0x

Ano, na obrázku je ložisko spojky pro váš vůz. Ovšem jinak mám vážné pochybnosti o závadě. Jednak ložisko spojky obvykle nesmrdí, není žádný důvod. Dále hluk zpod kapoty (jaký hluk?) může dělat leccos, ale málokdy ložisko spojky které není pod tlakem a maximálně se volně otáčí. Takže by to chtělo skutečného machra - diagnostika, který by byl schopný alespoň logicky odhadnout, co to může být za závadu/y. Více k tomu na podkladě dodaných informací neumím říci.

hodnocení

0x

Ložisko spojky nesmrdí a rámus dělá naopak při sešlápnutí spojky. Smrdět může obložení spojky, která z nějakého důvodu klouže (opotřebované obložení, přidřený vypínací mechanismus...).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]