Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Natankované špatné palivo do BMW

Od: dizlak odpovědí: 8 změna:

Právě jsem natankoval omylem diesel 5 litrů a pak si to uvědomil a dotankoval plnou nádrž naturalem. Když jsem nastartoval tak jakoby si to vzalo několik litrů úplně to cuklo a pak to cukalo asi 5km a pak dobrý.
Auto je to BMW 4 435i , problém je, že ho mám půjčený na měsíc než skončí karanténa a vrátí se fotr od přítelkyně :D Snad ok, nevím co bych měl udělat, vím že jsem neměl jezdit..
Zítra to půjdu vyjet plnou nádrž a natankuju tam v power 100 plnou.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

6x

Dekujeme za zpravu.

jirib
hodnocení

3x
A jak se vám podařilo, narvat naftovou pistoli do benzinového hrdla...

mathew
hodnocení

2x

Můžeš mi poradit jak se ti podařilo natankovat skrz tu kovovou zátku v nádrži, která se otevře až po zasunutí tankovací pistole? Což se ti nepovedlo, protože naftovou tam nenarveš

blablablablabla
hodnocení

1x

teď to v pohodě být může, za nějakou dobu ne... v každém případě jste s tím vůbec neměl jet, špatné palivo se dalo odčerpat :) tak teď akorát starosti navíc pro vás.

Ano, chtělo to zavolat asistenci.

asd1
hodnocení

1x

Ty seš lumen... Pro příště správně hned vyčerpat nádrž a až pak nalít. Teď je to roztahaný v celým vedení paliva... Spousta POV má v základu asistenci i na tvůj případ, to bys měl zadarmo jen bys čekal až dojedou..

Ale nafta v benzínu = akorát to nejede. Nic to nezničí, propláchneš a pojede... Jestli to necuká tak bych to neřešil.. Akorát bych tam vrazil VIF proti karbonům (kat a lambdy) Ale to bych udělal u svýho auta, u tvýho je rozhodnutí na tobě...

Opačně to je průšvih - benzín místo nafty = blbě maže = zadírá se vysokotlaký čerpadlo a vstřiky, to pak je za raketu *smich*

dizlak
hodnocení

Problém byl v tom, že jsem šel poprvé tankovat na OMW, kde to pro mě bylo nepřehledný. Tankuju jen na shellu.. popravdě řidičák mám jen 2 měsíce takže jsem moc netankoval.
Zítra budu volat na servis, je ještě v záruce tak snad mi pomůžou :D . Díky moc
Budu vás informovat c oa jak.

Oni mají u ÖMV pistole jiné barvy než u Shellů?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]