Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna za novější, nebo úprava staršího

Od: sfad odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

rád bych si poslechl zdejší názory na tuto věc:

Mám nyní passata r.v. 2005 , 1.9 tdi 96kw. S vozidlem jsem spokojený, ale jelikož jezdím mám vyšší nájezd, tak trávím v autě dost času. Tudíž plánuji odhlučnění, nové repro, nové autorádio s navigací, couvací kamerou atd.. Komplet renovaci podvozku ( Netuším název, ale zbaví vozidlo komplet koroze a provedou nějaký ochranný nátěr). Dále mě ještě čeká výměna turba. Jinak je vozidlo ve velice dobrém stavu. Nicméně platím si i havarijní pojištění, tak i ze smlouvy vím, že to, co by mi vyplatili v případě nehody, tak za tu cenu koupím šrot a ne toto.

Nebo rovnou koupit novější auto - Superb 2 po fl, Passat b7, Audi a6, nebo jiná alternativa ( pohodlné, prostorné auto, ale musí působit reprezentativně) s cenovkou do 200-300 tisíc.

Jaký na toto máte názor? Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xenofob
hodnocení

1x

odhlučnit dveře folií silent coat, to pédéčko za studena trochu duní...

podvozek / především víceprvkovou přední nápravu zrepasovat/, to je jasné...jiné auto nekupovat, dokud se toto nerozpadne----kdyby m,ne nenaboural výerostek jedím tím dodnes, novější model passatu se sere ( právě ty couvací čidla o které tak usiluješ) a podvozek je o dost tvrdší...výkonově na tom není 103 kw motor lépe než pédéčko 97...ale to je jen můj názor

hodnocení

0x

Nechat si Passata b5.5

Repase turba bude levnější než výměna za nový. Na repro a rádio bych se z vysoka vykašlal - na to takové auto nejezdí.

Pak záleží na aktuálním stavu - pokud je tak vytížené, nechal bych za cca. 5000,- udělat kvalitní antikorozní nástřik. Oprava dílů typu blatník, dveře - se řeší výměnným způsobem z vrakoviště. Havarijní pojištění u takového vozu je spíš luxus.

Váš výběr vozů za 200-300tis je sice hezký, ale počítejte s další investicí 50tis a více. Navíc tam je více kurvítek, která se vám v dalších dnech prodraží.

jabraka*
hodnocení

0x

Ekonomové tvrdí,že koupí nového auta ztrýcíte ročně 10% jeho hodnoty.

JB

k2

A s dotazem to souvisi jak?

hodnocení

0x

Co se týče pohodlí, tak čím novější koncern, tím je to horší - tvrdší. Na druhou stranu investovat do B5.5 a počítat s ním do budoucna mi přijde jako blbost. Podíval bych se po tom Superbu. Dobrou službu ale udělá i Golf VI 2.0 TDI. Pěkný kousek za 150-180k. Případně i 1.6 TDI. Kvalitní repro má v základu. Odhlučnění lepší než u Pasastu B8. A motory z dieselgate éry patří mezi nejspolehlivější diesely. E90 je úplně mimo - motokára s odfláklými sedadly. A6 je pokladnička.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]