Nejste přihlášen/a.
Prosel jsem mnoho diskuzi ale zadna neodpovedela na mou otazku. V chladicim systemu je svetlounce zluta kapalina - fridex stabil norma vw 774 B. Mohu ji zamenit s fridex g11 norma vw 774 c? Resp. s fridexem g48. Blok motoru je hlinik hlava litina. Dekuji za odpovedi. Pro upresneni. Chci vymenit celou kapalinu.
9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
0x
Doporučil mi ji i přímo člověk zabývající se Škodovkami celý život.
laky
Dekuji. Bohuzel z nutnosti, aby mi nezamrzla soustava, jsem musel asi 2,5 litru nalit tu g11. A na jare chci prave komplet vycistit soustavu a dat tu g11/g48. Dekuji
Míchání není ideální, ale pořád lepší než prasklý blok nebo hlava
určitě na jaře komplet vypustit, propláchnou všechny "okruhy" proudem vody a nalít tam tu G11. Nezapomeňte mít topení přepnuté na "teplo", abyste vypustil a propláchl pořádně a radiátor, nejlépe i vytáhnout na poplach termostat ![:) :)]()
laky
Ano bude se menit vodni pumpa ktera tece, takze preventivne i termostat a vsechny dostupne vodni hadice. Pro jistotu to budu proplachovat destilovanou vodou. Ano s topenim pocitam. Dekuji
Lepší je propláchnout to pořádným proudem vody z hadice, destilka je na poplach zbytečná, tu si nechte potom na dolití ![:) :)]()
Jj, připoj zahradní hadici a per to do chladícího okruhu tlakem z vodovodu a propláchni několika litry vody. je to efektivnější.
laky
Dekuji za odpoved. Takze po poradnem proplachu nebude vadit kdyz tam naliju g11(48) kdyz tam predtim byla g10 ano? Dekuji
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]