Nejste přihlášen/a.
Zdravím, je normální, že se alternátor trochu zahřívá hned po studeném startu?
Jako ne nějak moc, ale na dotek je vlažný.
Díky.
Právě o tenhle typ tepla se obávám. Po studeném startu se totiž ozývá rachtání, které po půlminutě zmizí a objeví se zase až další den. Když nastartuju bez řemene, tak je ticho. A kladky jsou v pořádku. Altík je sice taky čerstvě vyměněný, ale je to repas, tak mám podezření, že je v něm něco špatně.
Může být, ale hřálo by to od ložiska = teplo nejdřív u ložiska a na obalu později.. Zatočil sis s řemenicí, jde volně/ nejdou cítit "hranatý kuličky"? Altík s předstihovou spojkou?
Pak i ložisko řemenice klimakompresoru, čerpadla serva (pokud tam jsou)
Všechny kladky jdou volně, altík volnoběžku nemá. Klimaspojka spojkuje v pořádku, servo taky vypadá OK. Je to 1.6 75 kW AVU. Už je to druhý repasovaný altík od stejné firmy co se repasy zabývá. První začal po pár týdnech rachotit nepřetržitě, až jsem jednou na cestě ztratil kladku a řemen. Teď to zřejmě začíná znova. Zvuk je to podobný, i když ne úplně stejný. Blbé je, že to zatím dělá jen chvíli po studeném startu, takže řešit další reklamaci zatím nemá smysl. Ten altík je hajzl a když jsem jim to dovezl, tak byl zrovna ticho.
V dnešní době se repas vyplatí jen svépomocí, když novej značkovej altík stojí většinou kolem 3k..
Zase čekat až se to vymele a řemen se ti namotá do rozvodu neni ideální..
Typické vyjádření servisu - nový altík 8k, to tam nemá cenu dávat. A díly od zákazníků nebereme. Tak dáme repas za 3.5k, spolupracujeme s dobrou firmou. Bohužel až později jsem zjistil, že sám bych ten nový altík (Bosch) sehnal levněji, než byla cena repasu. Že jsem se nepodíval hned, kolik dneska stojí alternátory... moje blbost.
Asi tak... Servis ti nacpe za 3,5k ošizenej repas kterej se ti vysype a funglovku altík seženeš za míň... Bosch, Denso apod., na většinu aut kolem 3k a jsou i levnější altíky kolem 2k (a je na ně 2 roky záruka)..
8k za novej to bych je hnal klackem, nákupku má za ty 3k, takže za přehození altíku si vezme 5k - neber to za půl hodiny práce (Pokud teda nemáš exotiku kde se musí vyndat motor, ale těch moc neni.,..)
Ten tvůj - rozebrat a podívat se jestli neni něco uvolněnýho, příp. ložiska.. A dát si ho do kupy sám, vyměnit ložiska neni nic těžkýho, bude to za pár stovek..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.