Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škrábance na čelním skle

Od: 456789 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, podařilo se mi vytvořit 2 škrábance na čelním skle špatnou škrabkou, která měla kovový konec (kdo to vymýšlel...) a chci se zeptat zda-li jsou takové škrábance nějak vybrousit. Jsou mimo výhled a jdou vidět jen z určitého úhlu na slunku, taky jsou mimo výhled řidiče, ale esteticky mi to vadí. A nechci platit 6000 za výměnu čelního skla kvůli takové kravině.. Děkuji za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ale odborníkem. Jinak si tam vyleštíš hologramy (kolečka).

detailingpro.cz/...

doplněno 26.02.21 14:27:

Hlavně hodně lidí zničí těsnění kolem oken těma škrabkama. Kór s těma mosaznýma břitama.

Mnohem lepší je polít sklo vlažnou vodou. Led ihned nataje.

kepler*
hodnocení

0x

Vybrousit určitě ne, tím bys vše jen podstatně zhoršil. Pokud nepomůže přeleštění, pak existují firmy, které dokáží podobná poškození napravit nanesením malého množství chybějícího materiálu. Dokonce umí opravit i hvězdičkovité ťukance.

hodnocení

0x

Firmy které skla mění je za určitých okolností umí i opravovat. Jedině taková firma dokáže říct, zda je příslušná závada opravitelná nebo ne.

hodnocení

0x

Jinak potvrdím Vaši zkušenost.
NEKUPOVAT škrabky s mosazným břitem. Na první pohled, mosaz je přece měkká a sklo nepoškrábe, ALE už člověku nedojde, že se do ní krásně zaboří mikrokamínky, které se na sklo dostanou s odstřikující špinavou vodou ze silnice.
Potom to funguje jako šmirgl papír. Zničil jsem si za jednu zimu sklo fungl novou mosaznou škrabkou.

hodnocení

0x

Já udělal na novém autě škrábanec na skle při prvním škrabání plastovou škrabkou. Žádné šméčko od Vietnamců, ale úplně nová a čistá škrabka Fiskars. Zajímavé je, že na starém autě se mi sklo nepodařilo poškrábat za několik let, a to jsem používal i již zmíněnou mosaznou škrabku. Stejně tak se mi podařilo poškrábat zpětné zrcátko, když jsem je po umytí chtěl doleštit jemným papírovým kapesníčkem. Fakt nevím, z čeho ta skla teď dělají...

Od té doby na novém autě používám už jen rozmrazovací sprej nebo teplou vodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]