Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, podařilo se mi vytvořit 2 škrábance na čelním skle špatnou škrabkou, která měla kovový konec (kdo to vymýšlel...) a chci se zeptat zda-li jsou takové škrábance nějak vybrousit. Jsou mimo výhled a jdou vidět jen z určitého úhlu na slunku, taky jsou mimo výhled řidiče, ale esteticky mi to vadí. A nechci platit 6000 za výměnu čelního skla kvůli takové kravině.. Děkuji za odpovědi.
Jinak potvrdím Vaši zkušenost.
NEKUPOVAT škrabky s mosazným břitem. Na první pohled, mosaz je přece měkká a sklo nepoškrábe, ALE už člověku nedojde, že se do ní krásně zaboří mikrokamínky, které se na sklo dostanou s odstřikující špinavou vodou ze silnice.
Potom to funguje jako šmirgl papír. Zničil jsem si za jednu zimu sklo fungl novou mosaznou škrabkou.
Já udělal na novém autě škrábanec na skle při prvním škrabání plastovou škrabkou. Žádné šméčko od Vietnamců, ale úplně nová a čistá škrabka Fiskars. Zajímavé je, že na starém autě se mi sklo nepodařilo poškrábat za několik let, a to jsem používal i již zmíněnou mosaznou škrabku. Stejně tak se mi podařilo poškrábat zpětné zrcátko, když jsem je po umytí chtěl doleštit jemným papírovým kapesníčkem. Fakt nevím, z čeho ta skla teď dělají...
Od té doby na novém autě používám už jen rozmrazovací sprej nebo teplou vodu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.