Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz jak by to bylo zde s předností, jakožto řidič fialového auta dávám přednost modrému, nebo modré mne? trasu jsem vyznačil jak by nejspíše měla být projeta křižovatka/dvoj křižovatka podle značení na silnici, za mne už by mělo být modré auto na stejné silnici jako fialové a mělo by dát přrednost fialovému jako proti jedoucímu, červeně je vyznačeno jak to modré projelo a vznikla tam bouračka, tudíž mne zajíma viník, bíle obtažen konec ostruvku který z časti chybý, ale je tam ten konec vidět v reálu, na fotomapě moc ne, a v odbočovacím pruhu překresleny šipky, protože není tak dlouho co byly takto zakresleny a na fotomapě byla stará verze, v době nohody šipky tak jak sem zakreslil já (kam odbočuje modré auto je komunikace v majetku firmy, takže bude účelová i když v tomto směru jízdy to tuším nehraje roli), jestli se tu nachází někdo kdo se touto problematikou zabíva a vyzná se v tom budu rád za potvrzení mé myšlenky či vyvrácení, předem děkuji.
@xptrckx: Nesmysl. Je to jedna křižovatka, na kterou fialový přijíždí po vedlejší, proto dává přednost modrému, který přijíždí po hlavní.
Jestli to modrý říznul přes zebru, může dostat pokutu, ale rozhodně to není důvod bouračky, tím je nedání přednosti fialovým modrému.
No tak pokud si tazatel a @magdon myslí, že má přednost fialové auto, tak prosím vás, tu kartičku, která se jmenuje řidičák a kterou stejně k ničemu nemáte, nechte projet skartovačkou s normou krájení DIN 5 a už se o nic dalšího nepokoušejte.
Je to jedna křižovatka (i dle dodatkových tabulek), fialový (přijíždějící do křižovatky po vedlejší) musí dát přednost modrýmu (přijíždějícímu po hlavní).
Aji kdyby modrej odbočoval na pole, furt je na hlavní...
§22
(1) Řidič přijíždějící na křižovatku po vedlejší pozemní komunikaci označené dopravní značkou "Dej přednost v jízdě!" nebo "Stůj, dej přednost v jízdě!" musí dát přednost v jízdě vozidlům nebo jezdcům na zvířatech přijíždějícím po hlavní pozemní komunikaci...
přednosti platí po celou dobu průjezdu křižovatkou, neexistuje, že teď sem honem rychle najel na hlavní, už su na hlavní..
Tak z tohodle obrázku se toho fakt moc určit nedá. Nebyly by třeba souřadnice oné křižovatky, nebo aspoň použitelná fotka?
Tak jo. Doplním o pohled z fialového auta.
Přiznám se, že jsem lehce zaváhal, takže se možná seknu.
Modrý je sice na hlavní, ale odbočuje vlevo a kříží cestu protijedoucímu fialovému. Fialový má proto přednost, i když je na vedlejší.
(A teď do mě!)
Popíšem to z každého pohľadu vodiča.
Modré: Ide po hlavnej,dáva prednosť len protiidúcim vozidlám idúcim po hlavnej ceste pri odbočovaní vľavo.
Červené: platí to isté čo pre modré. No podľa vyznačeného pohybu,porušilo vodorovné značenie a ak došlo ku kolízii,tak by tam mohla byť spoluúčasť,toto je na posúdenie políciou.
Rúžové: dáva prednosť všetkým autam idúcim po hlavnej,odbočujúcim z hlavnej a vozidlám idúcim po pravej strane z vedľašej.
Tieto práva platia od začiatku vstupu do križovatky po opustenie križovatky a nemenia sa zmenou polohy po križovatke.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.