Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Písmeno C na SPZ

Od: borec odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

Chtěl jsem se zepat co znamená písmeno C na spz ve formátu např. C 1234

Poprvé jsem to viděl na tomto inzerátu : auto.bazos.cz/...

Předem děkuji za odpověď.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

13x

V tomto případě C označuje, že převozní značky byly vydány v Jihočeském kraji. Auto je očividně dovoz ještě neregistrovaný u nás.

hodnocení

13x

Manipulační značka

"Trvale manipulační značky slouží pouze pro potřeby distributorů vozidel, tedy pro výrobce, dovozce, prodejce a dopravce na vozidla určená k dalšímu prodeji. Manipulační provoz povoluje místně příslušná ORP a k vozidlu musí být vedena kniha jízd. Po prodeji konečnému provozovateli je vozidlo zaregistrováno na běžné RZ."

Písmeno C na SPZ
borec
hodnocení

Děkuji za rychlou odpověď :)*palec2*

hodnocení

0x

První písmeno zleva na SPZ označuje kraj, ve kterém bylo vozidlo registrováno:

A – Praha.

B – Jihomoravský kraj.

C – Jihočeský kraj.

E – Pardubický kraj.

H – Královéhradecký kraj.

J – Kraj Vysočina.

K – Karlovarský kraj.

L – Liberecký kraj.

doplněno 24.02.21 19:24:

omlouvám se, nepodíval jsem se na obrázek,takže jsem odpověděl špatně

Řekl bych, že Vám tam ještě něco chybí. Ovšem je to jedno, protože tazatel se ptal na něco jiného. ;)

hodnocení

0x

genehawkins - To na převozní značku rozhodně nevypadá. Podle mě je to "veteránské" číslo.

Jsou to trvale manipulační značky neboli "převozky". Veteránské maji "V".

Veteránské číslo myslím má jen V
Veteranske maji V.

borec
hodnocení

Děkuji všem za odpověďi. *palec2*

borec, Vy jste borec, málo kdy se stane, aby tazatel poděkoval a dokonce několikrát. Jste slušný člověk.

joudic*
hodnocení

0x
ono je to fuk, koupite auto, naoko vam upadne a mate novou RZ dle kraje, kde bydlite

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]