Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PRNDS - klíč při zpátečce R

Od: lukysvoe odpovědí: 5 změna:
Zdravím, před chvílí se mi stala taková věc při přeřazení na polohu R v automatické převodovce ( Škoda octavia 2 rs 147 kw 2.0 TSI ) mi vyletělo místo R-ka klíč znovu R a znovu klíč, musel jsem vypnout motor
, nakopnout a vše ok.. každopádně, se chci zeptat čím to muže být? Případně co vyměnit a na kolik to přijde zhruba? Díky za případné odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Místo R znovu R? Co?

Auto stálo nehnutě při přeřazování?

lukysvoe
hodnocení

Dojel jsem potřeboval jsem vycouvat dal polohu R a auto se nerozjelo, akorát místo aktuální zařazené polohy ( R ) se to proměnilo v klíč ( normálně plochej ) a takhle se tam měnily ty ikonky. Dokud jsem to nechcípl, nenastartoval znovu, pak šlo normálně vycouvat a odjet. Klasicky na polohu D. Jinak se auto chovalo jak kdybych měl zařazenou polohu P nebo N, akorát to šlo turovat, dokud jsem to nechcípl..

Jaký je nájezd km? Může to být stočené?

Řadí bez škubání pod plynem plynule?

Kdy se měnil olej v automatu?

lukysvoe

Jaký je nájezd km? Může to být stočené?
--- Stočené to není, mám to auto 4 roky najeto tam je 60 000KM s tím, že byl měněnej celkově motor

Řadí bez škubání pod plynem plynule?
--- Řadí si to právě v pořádku, proto mě to tak zarazilo

Kdy se měnil olej v automatu?
---
Olej za tu dobu neměněn zatím, měl jsem to v plánu po STK ( která má být v dubnu tohoto roku )

hodnocení

0x

No jo no. Co chces slyset? Holt automat. Tam se muze pokazit veci...

Cokoliv od vadneho dratku, pres polohovehy senzor vidlicek az po problem s tlakem v hydraulickem rozvadeci.

Tedy cokoliv od par stovek za soucastku + par tisic za rozborku zborku az po nekolik desitek tisic za komplet novou mechatronickou jednotku.

Napoj to na diagnostiku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]