Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis auta na nezletilého a insolvence

Od: janakl odpovědí: 6 změna:
Chceme napsat auto na nezletilou dceru.
Zeptám se: je to dobrý nápad když zřejmě budu mít insolvenci, aby i něj nepřišla když já jsem rodič? Lze udělit jako disponenta auta přítele? Nebo je lepší napsat auto na přítele a nechat udělat závěť kdyby se mu něco stalo, aby ho dostala dcera?
Předem moc děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nechápu proč insolvence...je vidět že prachy máte když chcete závěť+- 2,500Kč. a auto. Vím, není to odpoveď na vaši otázku,ale není lepší místo auta raději ty prachy dát na dluhy? Dluhy se mají platit a ne obcházet podfukama.

janakl
Insolvenci mi radili nezávisle na sobě 2 právníci jelikož mi po bývalém zůstalo skoro 2 miliony dluhů a mě nestačí příjem abych tak vysokou částku zvládala měsíčně splácet. Auto je nyní mého otce který trpí rakovinou, a já ho vzhledem k mé situaci mít nemůžu.

xenofob
hodnocení

3x

k registarci na nezletilého musíte doložit souhlas opatrovnického soudu, platí to už několik let a vyžaduje to nový občanský zákoník...ostatní popsané evidenční "odklony" majetku můžete zkusit, můžete i lhát, to je dnes bežné a nic za to nedáte

hodnocení

0x

Nedělejte to, páč to není tak jednoduché.

Velký odborník s vyplazeným jazykem, pan xenofob, vysvětlí dopodrobna, že je třeba pak jmenovat soudem opartovníka a nezle nakládat lehce s vlastnictvím vozidla.

xenofob

bohužel nejsem schopen vysvětlil občanský zákoník pro lidi, který je psán češtinou 17. století, páč tomu nerozumím...je nutné hledat jednotlivé judikáty, kde naše soudy postupně vysvětlují jednotlivé myšlenky, které jeden starý profesor bezostyšně opsal z občanského zákoníku z doby rakouskouherska a tento čin považuje za odbornou "práci" a sám tomu pořád věří...

mimochodem, podrobný výklad k tomuto paskvilu ( NOZ pro Lidi) se prodává v tištěné podbě za cca 15 000,- Kč...řekl bych že mnozí lidé co tento zákon prosadili na tom dnes mohou finančně slušně participovat

navíc tady ( v poradně ) je dost jiných odborníků, kteří bez problémů zapisují nezletilé děti do evidence vozidel téměř bez ničeho jako na běžícím pásu...a kategorizují děti na 15-leté, 16-leté, 17-leté a ty, kterým bude zítra 15...určitě poradí lepší postup:-P

zbys*
hodnocení

0x
Nevím jak je to teď. Myslím, že teď byla nějaká novela. Opravdu nevím. Ale měl jsem před asi šesti možná sedmi lety jednoho zaměstnance,co měl osobní bankrot a zůstal mu byt i auto a jen jsem mu musel srážet peníze z platu a posílat je nějakýmu správci.
Ale opravdu nevím jak je to dnes.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]