Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prasklé sklo

Od: johnwick odpovědí: 4 změna:

Dobrý den
Minulý týden jsem po odkrytí ochraného kartonu a folie zjistil že mám asi 15 cm prasklinu na straně předního skla, auto mám zcela nové necelých 10 měsíců, starám se o něj jak to jen jde, umývám, jezdím obezřetně, chránil jsem ho jak to jen šlo, ale garáž mám prostě moc malou a mnoho věcí v ní takže stojí venku, celé léto jsem se bál aby na něj nespadla větev nebo něco, a pak praskne v zimě, nemám havaríjní pojištění, a taky nevím proč by mělo být na okolní vlivy počasí apod. pojištění, problém je že autosalon chce opravu zaplatit, a přitom jsem nic neudělal a auto je v záruce, dá se to nějak vymáhat nebo jaký je nejlepší krok bez ztráty výplaty za zhovadilost která se může stát kdykoli znovu?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Vyreklamovat to jde nejspíš jedině se znaleckým posudkem že šlo o výrobní vadu (blbě nalepený nebo nekvalitní sklo)

Výměna - na autorizák se vykašli, výhodnější je servis autoskel s dobrou pověstí v okolí. Skla se mění jak housky na krámě, pokud neni vyhřívaný tak to ani moc nestojí (pokud nemáš nějakou exotiku..)

hodnocení

2x

Trochu vás to vyškolí. Za sklo dáte odhadem 15000, pojistka by vyšla na dva. A to se vyplatí !

Ale zajeďte okamžitě do servisu skel, některé praskliny umějí scelovat.

hodnocení

0x

Můžete uplatnit výrobní vadu. Ale to by chtělo soudního znalce.

joudis*
hodnocení

0x
Než se dohadovat a ryskovat pokutu tak si nechat sklo vyměnit ..nemusí být v autorizovaném servisu. Také jsem měl ..až dodatečně jsem zjistil že přední sklo praskalo tomuto typu více lidem ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]