Dobrý den, stalo se mi že moje auto z ničeho nic přestalo tahat (jetta 2006 2.0 TDI), myslel jsem si že jsem při předjíždění traktoru odpálil turbo, ale pořád jsem ho slyšel a nešel žádný černý dým z výfuku, tak jsem si myslel že to mohlo být nalepenym sněhem u pneumatik, který zamrznul, tak jsem to očistil a auto zase jelo jako nové. Ale po nějaké době jsem pocítil že to zase přestalo tahat cca když jsem se dostal do 3000 otáček. A teď to zase jede jako nic. Pokud mi někdo poradi budu já, v autech se zase tolik nevyznám. Napadá mě jedině filtr částic,ale nevím proč auto jede normálně a z ničeho nic nejede a pak zase jede. Děkuji za radu
Auto spadne do "nouzáku", ochranný režim, který nastaví řídicí jednotka, když je něco špatně. Po vypnutí a zapnutí to často zase funguje, než se chyba znova načte.
Bez diagnostiky se nehnete, závada bude uložená. Potom měřit.
Pokud auto de v tahu do nouze a po vypnutí a zapnuti motoru zas jede tak je na vině z nejvetší pravděpodobností regulace turba Turbo ven rozebrat regulaci vyčistit a podložit 0.1mm podložkama a složit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.