Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záruka na lakování?

Od: 435 odpovědí: 8 změna:
Nechal jsem si nalakovat prahy které byly vyvařené. Celé nové prahy vyměněné, od klempíře byly natřený barvou. Dal jsem to k lakyrnikovi jeho úkol byl připravit pod lak a nalakovat. Teď po půl roce se na hranách objevují nějaké náznaky koroze, viděl jsem i jednu bublinku. Mám nějaký nárok na reklamaci? Bylo to lakováno v boxu a u člověka co má samé dobré recenze tak jsem čekal že to nějaké roky vydrží.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jurajjuraj*
hodnocení

1x

co muze lakyrnik za to ze pres lak leze rez?

A vystříkal jeden z nich ten práh zevnitř voskem? Klempíř a nebo lakýrník? Jestli ne,tak proto vám to rezne! Taky doufám že po přetření svarů základovkou jeden z nich použil karosářský tmel.Jestli ne,tak proto to rezne.A taky..jak dlouho jste s tím jezdil bez lakování..? Myslím po tom co to klempíř vyměnil ten práh.. práhy

Ja píše doutnak. Měli to vystříkat dutiňákem a sváry zatřít tmelem. Takto se to má dělat pořádně. Ne jen an oko. Ovšem ten dutiňák něco stojí, že...

hodnocení

1x

Ty opravované části nemají pořádnou povrchovou ochranu (pozink, elektroforéza a pod.), jakákoli barva na to nestačí. Navíc po 3 měsících ježdění s minimálně ošetřeným povrchem a (kdovíjak) ošetřeným vnitřkem by lakýrník musel být Bůh, aby plochy pod lak připravil tak, aby zaručil, že se v relativně brzké době neobjeví rez. Pro vznik bubliny na laku stačí hůře provedený svár s dírkou (svářeč si toho ani všimnout nemusí) a i přes provedené ochrany voda zevnitř (zkondenzovaná) udělá své.

Pozn.: Máte lapače nečistot (zástěrky) za předními koly? Pokud ne, kamínky písek a voda také udělají svou práci.

joudis*
hodnocení

0x
Také po bouracce měněn práh blatník a do 2 let vylezl lak a boule ...prestrikano a vždy rok dva stále dokola ..asi jak se zahřeje při svařování tak ztratí ochranu pozinkování a začne reznout pod lakem

435
hodnocení

Ty dutiny byly natřený i zevnitř a vosk byl taky mám i fotky. Jezdil jsem stim tak 3 měsíce v létě než se dal ten lak. Lakýrníka jsem zmínil protože zřejmě nějaký ty hrany na koncích neobrousil pořádně tu provizorní barvu a prsknul to na nějaký zárodky koroze. Nebo jak jinak by se to tam vzalo?
Jestli je to jak píšete,tak asi opravdu ten lakýrník neudělal vše pořádně.. Těžko soudit..Ale zkuste k němu zajet ať vám řekne,co je podle něho špatně.. Uvidíte,jakou báchorku Vám poví..

hodnocení

0x

Jestli jste s tím jezdil tři měsíce bez laku, tak se nedivte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]