Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak spravit zámek řadící páky (Felicia)?

Od: zdenek2® odpovědí: 5 změna:
V zámku na obrázku je v dolní třetině zalomený klíč.
Už dlouhodobě, protože ten klíč je aušus a je v jednom místě tak tenký, že prasknout musel (mám ale náhradní).
Zámek je v poloze odemčeno.
Dá se zalomená část klíče nějak ze zámku vyjmout?
A dá se v tomto stavu zámek stlačit dolů do polohy zamčeno tak, že by nešlo řadit? Toho se bojím, že by někdo mohl zámek nechtěně uzamčít pouhým stiskem nohy.
Je škoda neuvést zámek do funkčního stavu, když mám náhradní klíč a dokonce i kartu k vyrobení nového klíče.

Jak spravit zámek řadící páky (Felicia)?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ja bych se poptal u kluku co delaj autoklíče a zámky
Osobně sem to na tatově feldě zrušil sundal sem tahla řazení a odbrousil znich ten nanejtovanej bazmek do kterýho zapada ten zamek

Souhlas. Je to krám.

hodnocení

Vyndat zámek pryč, zůstane díra. Co s ní?
Zámek ponechat, je možné ho uzamknout i se zalomeným klíčem? Vůbec nevím, jak to původně fungovalo.
A kluky, co dělají do zámků neznám. Když jsem obvolal dva zámečníky, řekli mi, že už nic nedělají a poslali mne někam.
Potřebuji poradit.
Například, dá se k tomu klíči dostat odněkud zespodu? Zvrchu ten zalomený klíč asi ničím nevytáhnu.

Díra se zavaří kusem plechu a koberec se vymění.

hodnocení

0x

Zespodu spíš ne. Bude to tam zrezlé. Kup nebo sežeň dlouhé špendlíky a pomocí dvou z každé strany pahýl klíče vyšprtej ven. Nebo dva hodinářské šroubováky a vytáhni zbytek ven.

Nebo 0,8 vrtáčkem vyvrtej do zbytku klíče (ale jen do něj) mirko dírku a zešikma. Né rovně kolmo. Pak nějaký kalený drátek a vyhákni to a vysuň zbytel klíče ven.

Zkus i jiného zámečníka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]