Nejste přihlášen/a.
Souhlas s Milanem. Tady uz bych mel strach, ze ta guma streli v ten nejnevhodnejsi okamzik. A jeste k tomu to je na predku.
Muzete koupit pouze jednu novou. Ale ja vetsinou davam, kdyz nove, tak obe. At ma predni, nebo zadni naprava stejne gumy, pokud mozno i stejnou hloubku dezenu.
Nebezpečná trhlina = vyhodit.
Kup rovnou všechny 4 gumy, ty 3 ostatní budou stejná sr.. Šetřit na gumách je oslovina (a kvalitní ani nemusí být extra drahý..) Vem cokoliv od Continental, Dunlop, GoodYear, Michelin, Nokian, Pirelli, Fulda, Hankook a podobných firem který umí udělat gumu a neošídí to..
Pro porovnání - změř si na mokru brzdnou dráhu např. v táhlý zatáčce ze 100 kmh s tímhle a pak s čímkoliv kvalitním.. Nebo na kruháči změř rychlost kdy se začne sunout do boku, asi se budeš divit jaký to je rozdíl...
Barum nebrat, sám vidíš že to snad ani neni z gumy, na auto bych si je nedal ani kdyby mi platili. Laciná sr. bez ohledu na cenu... Barumek mám ojetých několik sad jak zimních tak letních - neumí udělat kvalitní pneu. Nikdy víc. Navíc výroba je Rumunsko apod., tak to ani neni český.,.
Je,a divím se že vám ještě neuchází.Už vám vylézá z disku
Aho jo,měl bych navštívit očaře Amper
Optický klam. Jsou to plecháče a plastové poklice.Guma kopíruje disk, plast odstává. Jinak bych to taky nejezdil. Mám sice na jednom autě taky takhle natrženou gumu, ale poškození je tak třetinové. Samozřejmě ji mám vzadu a závarem dovnitř.
Já bych za stávajícího stavu koupil už obě. To jsou Polaris3, vidím dobře? Mám je na autě (koupil jsem tak), notně sjetý, ale 4mm ještě mají a po sezóně půjdou dolů, tedy jestli se nerozhodnu je v létě dotrhat. Ač zapřísáhlý škodovkář, Rumuny nemusím. Na mokru to klouže, na sněhu jsem zůstal viset. Těch pár stovek, o který je možná Barumka levnější, fakt nestojí za to... Co? 3000 km? Tak to jdu na to oční taky. Mě to přišlo, že to maj za sebou. Po třech tisících je ta guma mírně zajetá a nemá cenu zdravou měnit.
@satam: Zemi původu jsem nezkoumal, ale moje Polaris3 mají taky E4 a rozhodně neviděly zemi tulipánů... Zasraná globalizace. Ale teď teprv koukám, jakej mám muzejní exponát
Poškození je jen povrchové.Stačí se podívat do rýhy,zda je zasažena kordová vrstva nárazníku.Pokud je rýha jen v gumě,není se potřeba vzrušovat.Pokud mby bylo potřeba ji vyměnit,tak je určitě lepčí mít vepředu dvě stejné gumy<>
JABRAKA
@daspy:
K nové gumě: Pokud seženeš úplně stejnou, kup novou. Pokud není k sehnání, raději vyměň na nápravě obě, tu, která ti zbyde nech do rezervy nebo "pro strýčka Příhodu".
K poškození: Diagnostika stylem "kouknu a vidím" není zrovna to nejlepší, hlavně když se v tom moc nevyznáš. Uvědom si, že když by ti náhodou bouchla za jízdy při vyšší rychlosti, může případná škody vysoko překročit hodnotu nové pneu.
PS: Dvakrát se ptáš na koupi kola. Chceš tedy koupit kolo nebo jen pneumatiku? Je to velký rozdíl!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.