Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicia LXI EFF613F problém se startováním

Od: joeee odpovědí: 1 změna:

Každou zimu, když jsou velké mrazy, si beru baterii na nabití do bytu. Dnes jsem jí chtěl vrátit do auta a při pokusu nastartovat, jsem zaslechl jakési cvaknutí a nic se dál nědělo, kontrolky na panelu byly zhaslé. Zkusil jsem baterii znovu odpojit a připojit, což pomohlo a normálně jsem nastartoval odjel. Když jsem pak na benzínce zkoušel nastartovat, tak se opakovalo to samé, tj. musel znovu odpojit a připojit baterii, aby se vůbec podařilo nastartovat. Doma jsem pak ještě znovu dvakrát zkusil nastartovat a bylo to OK. Nevíte čím by to mohlo být?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Koroze na silovém kontaktu startéru, kde je pak připojen i napájecí kabel pojistek. Když se silovým kabelem u akumulátoru hneš, nejspíš se to projeví i na startéru a dojde k obnovení kontaktu a nastartuješ. Ovšem dříve nebo později se vada bude opakovat. Takže odpojit baterii, rozebrat spoj na startéru, očistit, lehce máznout nějakým mazadlem vhodným pro elektrické spoje, znovu složit a mělo by být po problému.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]