Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hyundai i10- demontáž, nabíjení baterie

Od: nik* odpovědí: 6 změna:

Vlastním Hyundai i10 r.v. 2018. Byl jsem strašen, že při demontáži a nabíjení baterie mimo vozidlo může dojít k vynulování a vymazání dat z počitače a podobně. NENÍ to pravda.

Po zimě jsem cítil, že startování již není tak snadné jak by mělo být , tak jsem demontoval baterii, odnesl domů a připojil na nabíječku. Baterii jsem nabíjel cca 12 hodin / přes noc/ a ráno namontoval zpět do vozidla.

Po nastartování / bezproblémovém / jsem musel pouze doupravit nastavení hodin a na počitači km znovu nastavit dojezd k benzinové pumpě...Tudiž, nenechte se strašit v servisech, o vymazání počitače či jiíných problémech, při demontáži baterie, jde jen o to, aby z Vás vycucali třeba 500 Kč za nabití baterie...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Stejne jak v kazdem aute, ktere existuje.

hodnocení

0x

Nabijejte baterii ve vozidle.

hodnocení

0x

V každém návodu k vozidlu je návod, jak se zachovat po novém zapajení aku. Zpravidla 3 až 6 kroků + pokud ESP (elektronický stabilizační program) první kilometry opatrná jízda, znovu se nastavuje.

hodnocení

0x

Řešení je velmi prosté. Stačí koupit řízenou nabíječku (třeba nyní v Lidlu za cca 400,-Kč) a tou můžete bez obav nabíjet akumulátor i v autě, bez demontáže. Nbíjecí proud je okolo 4A, což jednak svědčí akumulátoru, jednak není natolik velký, aby aku plynoval. Nabíjení velmi doporučuji, protože předpokládám, že onen Hjóndé má start/stop, tudíž i ,,inteligentní nabíjení´´ což je kombinace, která velmi brzy odrovná i AGM aku, pokud není pravidelně dobíjen nabíječkou. Já dobíjím tak jednou i dvakrát do týdne, protože denně jezdím štreky, což u normálního auta stačí bez potíží k perfektnímu dobití, ale jelikož mám taky auto postižené start/stop, navíc máme GPS šmíráka (přesněji elektronickou knihu jízd) tak i na mobilu vidím, že auto je pořád někde u 11,9-12,2V. U nás v podniku nabíjíme takto auta 4 řidiči, dalších 6 na to prdí. Auta mají už 3-4 roky, a pouze 4 z nich mají originální baterii, jedno má už dokonce třetí.

A kontrolní otázka, soudruzi : Která auta myslíte, že mají originál baterii? *smich*

k2

Vase velmi proste reseni vsak nepredpoklada, ze nekdo taky muze bydlet v panelaku...

Spíš jsem předpokládál, že mnohé paneláky jsou připojeny mj i na rozvodnou síť elektrické energie.

Pravda, nemusí to být stoprocentním pravidlem, že

tn.nova.cz/...

Jinak z praxe - dva z těch mých kolegů bydlí - nečekaně- v panelácích. Přiznávám, že nevím, odkud tahají kabel, tak dalece to nezkoumám, ale asi nepotáhnou prodlužku z dvanáctého patra.

BTW - někdy nabíjím , a dokonce i luxuji auto nejen u baráku, ale i v řadové garáži na druhém konci města. A pozor - i tam máme zásuvky a dokonce pod proudem *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]