Nejste přihlášen/a.
Bože historickou hodnotu... Tak to mě fakt nenapadlo. A jakou? Fakt jsem se zasmál. Ale k otázce - tady je odpověď, která by mohla stačit. A kdyby to nechtěl někdo číst - ano, sundat, jinak pokuta hrozí.
Víte kolik činí úhel 180°? Asi ne-pže kje to tzv přímý úhel.90°je pravý k tomu další 90°=180°=tzv přímý úhel.Takže de fakto je DZ v zorném poli přesně jak jste popsal že není! TZím odporujete vlastně sám sobě!
to je platná právní úprava, papírová známka se lepila na sklo na základě výjimky v zákoně, která byla zrušena spolu s papírovou známkou...polemizovat o tom, komu a nakolik to brání ve výhledu je naprosto zbytečné, bloková pokuta na místě je do 2000,-Kč
Omlouvám se Arne . Ona vlastně i v pravém dolním místě na skle je dle definice v zorném poli!
Xenofob-
@genehawkins - tady ty zahraniční známky vysvětluje mluvčí MD, to podstatné bude, že známka musí být platná, což ta naše už prostě být nemůže zdopravy.cz/...
Stará dálniční známka pro mne neměla hodnotu ani historickou ani emocionální.
Její platnost skončila, tudíž jsem ji v souvislosti se zažitými zvyklostmi, doporučením ministerstva dopravy a zákonem ve znění platném do konce roku 2020 odstranil. Nejsem kverulant ani nemám chuť či náladu na dohadování a argumentaci s příslušníky PČR kvůli takové malichernosti jako je kus plastové folie v rohu okna. K ničemu mi tam ta známka není, takže proč bych ji tam nechával. Odpověď na otázku stran pokuty a známky na okně je v obou případech ne.
Pokud máte jiný názor, máte na něj samozřejmě právo. Nikdo z nás Vám nemůže zabránit v tom, abyste si známku nechal vylepenou tak dlouho, jak je Vaše ctěná libost.
Jen bych uvítal, abyste mi dal vědět, až její historická hodnota přesáhne hodnotu pokut, kterou za ni případně zaplatíte. Pokud tedy do doho jdete. Přeji hezký den.
No kdyby sis najal draheho pravnika, soudil se, prizval znalce atd. tak bys mozna mel urcitou sanci na vyhru, jelikoz zakon nemluvi o tom, ze nic nesmi byt nalepeno na celnim skle, ale o tom, ze nic nesmi prekazet v primem vyhledu ridice...coz po tomhle by se samozrejme dalo vozit, co ze to vlastne ten vyhled je a zda ta znamka na tom a tom miste prekazku ve vyhledu tvori nebo ne...
Realita je ale jina a pokud nejses o svuj pohled na vec pripraven bojovat u soudu, pak te nic jineho nez sloupnout nezbyva.
-
Co je ale zajimavejsi otazka...jelikoz byla zrusena vyjimka na vylepeni dalnicnich znamek...jak je to s platnymi dalnicnimi znamkami (nebo i jinymi povinnymi nalepkami) jinych statu.
A ted babo rad.
Zkratka jde o dalsi z nedomyslenych paskvilu, kdy stat citi potrebu zakazovat a prikazovat neco, co ve skutecnosti neni potreba na zakonne urovni nijak resit a co ve skutecnosti vytvari sedou zonu, ktera by jinak ani neexistovala a nikomu by neprislo na mysl takovou blbost jakou je nejaka nalepka v rohu skla resit.
K Všemu dotazu : Ne, známku na okně nemám. Nemyslím si, že by to byla až tak hrozná práce ji z toho okna sundat, obzvláště proto, že jsem ji před nalepením na okno nalepil na montérky. Dělal jsem to tak každoročně, protože pak šla známka sloupnout bez škrabání.
Známka mě sice neomezuje ve výhledu, ale připadne mi jako zbytečná pubertální rebelie ji tam nechávat natruc
Na druhou stranu je docela fajn, že v této komplikované době, kdy se řeší obrovské ekonomické a zdravotnické problémy se najde někdo, kdo má potřebu řešit takovou prkotinu, jestli sundat, nebo nesundat známku z okna
na čelním skle nesmí být nalepeno vůbec nic, mohu napsat odkaz na zákon 56 a navazující vyhlášky, legislativa to odůvodňuje že cokoliv tam je nalepenoi překáží ve výhledu...a se zrušením onoho ustanovení o papírové dálniční známce byla současně zrušena i výjimka k jejímu vylepování...takže známka se tam vylepovala na základě výjimky která neplatí a policie buden postupovat podle ustanovení § 37 odst. 1 písm. a) zákona č. 56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích, dle kterého je vozidlo technicky nezpůsobilé, pokud pro závady v technickém stavu bezprostředně ohrožuje bezpečnost provozu na pozemních komunikacích...a v províděcí vyhlášce č. 207/2018 Sb., kterou se mění vyhláška č. 82/2012 Sb., o "technických silničních kontrolách" je jako závada technického stavu vozidla výslovně definována "překážka v poli přímého výhledu řidiče směrem dopředu v úhlu 180°, která narušuje jeho výhled dopředu či do stran nebo sledování zařízení pro nepřímý výhled." Když se bude řidič chovat slušně policajtem bude upozorněn a známku sundá, jinak mů policista může dát na míst blopkovou poklutu 2000,- Kč..polemizovat o tom, komu a nakolik to brání ve výhledu je nadbytečné
já spíš postrádám smysl sundávat na den přesně nějakou starou známku (dnes už neplatí) když všechny byly každý rok vždy jiné barevně a tvarově...takže když by ten cajt číhal za bukem, ví že má čumět po žlutým trojuhelníku nebo modrým kolečku...a když tam bude vyjma toho i červený kosočtverec, o kterém ví, že platit vloni, tak nemusí nic zkoumat a ví, že má obě..jak novou, která platí tak i starou, která nikomu a ničemu nevadí
U auta jedoucího 130km/h nebude nikdo hledat červenou nálepku mezi 10ti jinejma. To by byl velkej bordel a navíc každej by ji měl jinde, Proto na to jsou jednotná pravidla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.