Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řidič MKD 30 let praxe , bez bonusu u pojišťovny

Od: zbys* odpovědí: 27 změna:
Teď mám chlapa co pro mě jezdí a máme zajímavý problém. Starej kozák a mazák, celý život v kamionu a bez ztráty kytičky.
Co jsem si různě pozjišťoval, nikdy žádná havárka, žádný problém. Mluví plynně Rusky, jezdil Rusko a to znamená, že o něj nechci přijít.
Zajímavý problém je zde:
OA měl jen krátce po získání ŘP. Jinak jezdil pouze služebákama. U mě to je stejné, přijede na plac, vezme OA který je zrovna volný a jede domů. Ale chce si koupit konečně svoje auto, ale pojišťovna mu dala takovou pojistku, že když mě ji ukázal, asi minutu jsem se smál, až jsem si málem cvrkl.
OTAZKA:jde nějak pojišťovně doložit, že řidič je bez problémů? Pojistka na "blbost" atd?
Děkuju za rady, protože tady jsem v úzkých i já.
Já mu klidně služebák na dovolenou půjčím, vidím jak se stará o kamion. Tam problém není, ale on chce své auto.

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Prosímvás a jakou pojistku mu teda vyměřili a na jaké auto a s jakým motorem?

doplněno 04.03.21 11:30:

"Chce koupit naši služební RAMku, je to 5.7 HEMI, papírově zhruba 390 HP..."

Dost podstatná informace. Tak čemu se divíte? Za 12k to je krásná pojistka.

zbys*
hodnocení

Dobrý den, pojistku mu vypočítali na skoro 12 000 Kč
Prostě nesmí spoléhat na srovnávače ale na nezávislého pojišťováka ktery bude ochotný se mu věnovat
zbys*
hodnocení

Byl myslím v ČSOB a ČP.
Chce koupit naši služební RAMku, je to 5.7 HEMI,papírově zhruba 390 HP, bez plynu. Párkrát se s ní projel a opravdu se mu nechtělo odevzdávat klíče.
Říkal jsem mu, že to můžu nechat pojištěný ve flotile, ale ne. Chce "své" auto ve "své" režii.
Chci mu pomoct, protože ty prachy co vydělá, si tvrdě vydře. Tak proč by měl i jen kačku navíc platit pro tyto molochy.

jste neregistrovaný a tak se vám nedá poslat zpráva

mathew

arne1 i srovnávač najde pojistku za 4 tisíce takže dotyční buď stále neuvedli podstatné informace(to pak, ale těžko radit...) a nebo to dělají špatně...

hodnocení

4x
Je to problém, běžnými prostředky u jedné pojišťovny mu nabídnou 3 roky jakoby dobrých. Kdyby to byl můj klient, tak bych zkusil u některých pojišťoven získat nestandardní slevu na základě jeho beznehodove praxe

Kolik % je standardní a kolik nadstandardní sleva.

To je různé u jednotlivých pojišťoven a podle oprávnění příslušného zprostředkovatele. Rozhodně nad 50% to není. Obvykle zprostředkovatel může udělit do 20%, ale zase se to nedá brát jako paušál, někdy je to jen 5%.

xenofob
hodnocení

3x

pojisku může uzavřít i 3. osoba, klidně i zaměstnavatel - kozák mazák s bonusy:-P

Do budoucna nesmysl, nikdy nezíská bonusy.

fertuo
Bonusy se pocitaji z provozovatele
04.03.21 01:08

Ne všude

mathew
hodnocení

3x

Těch 12 tisíc je havarijko na nové Porsche uprostřed Prahy nebo povinné ručení na Favorita v Horní Dolní? V tom prvním případě je to docela levné...

zbys*
hodnocení

5.7 HEMI papírově 390 HP.
mathew

Tak to asi děláte něco špatně nebo stále zatajujete podstatné informace, protože podle kalkulačky je v okresním městě nejlevnější za 4 tisíce a použitelná za 5 tisíc...

hodnocení

1x

Já měl obdobný problém.Osobáky služební, jezdil jsem s náklaďákem s koňmi, ale ten byl psán na přítelkyni a když jsem koupil dodávku jako osobní vozidlo, tak pojišťovačka mi řekla, že jako řidič OA nemám žádnou historii. Ale pojistka na Vito Merc je cca 5.500 Kč/rok- i když i to se mi zdálo hodně. Ale tak to je.

A těch 5500 je z kalkulačky nebo po nějaké nadst. slevě?
xenofob

já platím za litrovou motorku 12.000,.- Kč...s plným bonusem 5.5 je smešna častka

arne1- určitě to není std cena, protože u stejné pojišťovny mám pojistky na dům, důchodové pojištění, 2 káry, x motorek,...jo a je tam ještě bonus za relativně malý najezd kilometrů. A jen pro jistotu- jedna se o povinné ručení.

Hmmm, allianz? Pokud neuvažuju zaměstnaneckou slevu, tak ijsem se u ní nikdy nedostal na konkurenceschopnou cenu. Já ale malý nájezd většinou neřeším - sám najedu 30 tisíc a klienti mi to neřeknou.

Já najedu cca 3- 4 tis km/rok, nyní to bude asi přes 6 tis km protože na firemní auto mi padl strom, takže více jezdím svou "motorovou károu" - tj je otázka zdali se nedostanu výše - vždy jednou ročně dodávám foto tachometru

zbys*
hodnocení

Chápu Vás, je to strašný. Ale co jsme chtěli to teď máme. Ten můj řidič nikdy neškrábl ani zrcátko. Ale pojišťovna ho osolí jako 18.letého puboša s Audinou.
Pojisku na blbost si platí deset-patnáct let a bez ŠU. V té samé pojišťovně chce ZP a prý je bez historie. To Vám hlava nebere.

Jako puboše ho neosolí, to se pletete. Puboši jsou v extra věkové / cenové kategorii.

zbys*
hodnocení

!VYŘEŠENO, DĚKUJU ZA RADY!
RAMka zůstane ve flotile. Pán si koupil Matisa.Je to třičtvrtě litr nebo tak nějak.Už stojí ve stodole, kde na něj nebude pršet.Bude dělat bonusy na tomto stroji.A jezdit RAMkou.Dost mě mrzí,že musí dělat takové kraviny.
Ale na druhou stranu, mám dobrého řidiče aspoň na dvě STK.
Krásný den
xenofob
no blahopřeju, i ten MATIZ mohl být ve flotile, když zaměstnanec vydělává a je dobrý, mohl by být dobrý i zaměstnavatel...:-P

Ale stejně by mne zajímalo, jestli se s tím nedalo něco dělat. Jenže jste neměl zájem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]