Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zelena karta po smrti pojistníka na povinném ručení

Od: kasper® odpovědí: 4 změna:

v prosinici mi řemřel otec který byl napsaný jako pojistnik na poviném ručení já jsem majtel auta jsme pojištěny u generaličeska je to důvodu na ukočení pojištěny a přepojištění na jiného člověka

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vzhledem k tomu, že jste majitel, tak to má nějakou naději. Zásada je, že do ukončení dědického řízení nesmíte s majetkem zemřelého dělat právní operace. Tady je situace jiná - pojistník není majitel, majetek zemřelého to neovlivní. Jedině ten moment, že nesmíte na zemřelého dělat právní operace. Netroufám si zodpovědně posoudit reakci pojišťovny, i já bych se obrátil na Generali s žádostí o vyjádření.

hm*
hodnocení

2x

Je-li to pojištění zaplaceno, tak nějakou dobu (půl roku?) ještě normálně platí. Zajdi do pojišťovny, nahlaš úmrtí, pojišťovna ukončí smlouvu a případně založí novou na někoho jiného. Zbytek původního pojistného (za zrušenou dobu) vrátí.

xenofob
hodnocení

2x

je to důvod na oznámení změny pojištovně ,ze zákona je na to 15 dní

hodnocení

0x

S úmrtním listem ukončíte pojištění, uhradíte nově na své jméno. Vozidlo je napsáno na Vás, tatínek jen uzavřel pojistku, aby to bylo levnější.

Nic složitého, pokud jsem Vás pochopil správně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]