Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neprepsane vozidlo

Od: lejnys odpovědí: 13 změna:
Dobrý den rok zpět jsem koupil auto
Majitel vozidla nechtěl doložit ověřený podpis takže sem nemohl vůz přepsat na sebe
Tudíž sem.auto vyměnil bohužel bez dokladu o novým majiteli
Majitel vozu dal věc na policii
S kterou sem to vyřešil protože chodili pokuty z jiného města
A od magistrátu jsem obdržel dopis s pokutou za neprepsany auto kterou jsem zaplatil
Od magistrátu z města kde byly pokuty udělaný sem dostal zpětně pokutu za rychlost
Volal sem tam ze sem zaplatil pokutu za ne přepsány auto a ty mi řekli ze sem provozovatel vozidla a ze to jde cele porad za mnou
Někdo poradit?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Pokud jsi v registru jako provozovatel tak pokutu zaplatit musíš. Nebo udej řidiče který řídil (ovšem pokud řekne že on neřídil tak to beztak skončí zase u tebe *smich*)

Podej na odboru dopravy žádost o zápis změny vlastníka/ provozovatele. Řešilo se to tu asi tak 150x = hledej...

Počkej píšeš že jsi provozovatel, takže na sebe jsi to přepsal.. Pokud ej provozovatel ten původní tak má jít pokuta za ním (on je podle registru provozovatel)

xenofob
hodnocení

2x

když jsi někam volal a tam někdo řekl, že jsi provozovatelem vozidla, musíš být jako provozovatel zapsán...ale ty píšeš že jsi auto na sebe nikdy nepřepsal, tekže to zřejmě udělal duch svatý nebo ten někdo na druhém konci telefonu lže...

pokud nemáš auto ale cítíš se jako provozovatel, tak ty pokuty plať dál...je to jednoduché...

nejlepší bude když to dáš také policiii..že někdo dal něco policii a není to pravda...

xenofobe, domnívám se, že každí rada je zde zbytečná, páč on nic neví...

karel156
hodnocení

2x
Dobrý den, jediná legální možnost je dát případ k soudu a doložit kupní smlouvou, že jste vozidlo skutečně prodal(určovací žaloba). Soud na základě důkazů rozhodne kdo je skutečným vlastníkem. Rozhodnuti soudu pak použijete u registru vozidel kde vam na jeho základě umožní přepis vozu. Osobní zkušenost. Doba řešení u soudu cca 6 měsíců.
zuzi*
Můžete prosím napsat jak jste postupoval s žádostí k soudu . Kolik byly cca. náklady soudního řízení? Vyhověl Vám pak registr a přepsal jste auto? Moc děkuji za radu. Řešíme stejnou situaci. Bohužel už bychom teď věděli, že se to nevyplácí důvěřovat. Jsme ve fázi, kdy registr poslal kupci výzvu k součinnosti, ale myslím,že to bude bez úspěchu . Staré auto za pár korun .

jirib
hodnocení

0x
Buď rád,že jsi zatím nedostal ještě víc...až 50tis.
Snaž se to dořešit...tedy ten přepis...
lejnys
hodnocení

Prave ze to asi nedohledam neznám ani jméno
Policie ani jeden z magistrátu ho nemohou dohledat
lejnys
hodnocení

Na magistrátu mi řekli ze to mám dat do depozita jenže si myslím ze to může jen majitel
Nebo je to jinak?

hodnocení

0x

Vy jste zapsán v registru, jako vlastník?

píšete o několika majitelích..

Majitel vozu dal věc na policii *** co dal policii?

A od magistrátu jsem obdržel dopis s pokutou za neprepsany auto kterou jsem zaplatil
Kolik jste dostal a na koho je teď vozidlo napsané?

Tudíž sem.auto vyměnil bohužel bez dokladu o novým majiteli***tomu nevěřím, že to dneska někdo udělá...

Víte kde je vozidlo, víte kdo ho vlastní? Pátral jste po autu a vlastníkovi?

--------------

Po doplnění, to je problém, že nemůžete doložit, komu jste prodal vozidlo. Jedině požádat soud, aby určil, že nejste vlastníkem, pak teprve na registr.

lejnys
hodnocení

Když sem to auto kupoval já tak sem vyzvednul RZ z depa
Nevím jestli jsem kvůli tomu zapsán v registru nebo kvůli tomu ze sem to koupil
Moc tomu nerozumim
Takze ani nevím zda jsem zapsán jako provozovatel
Ale paní z magistrátu mi řekla ze musím byt kdyz mi přišel dopis
A ze mám požádat o změnu vlastníka
Jenže neznám jeho údaje
A nebo dat auto do depozita jenže to asi jenom jako provozovatel nemůžu ne?

Pokud tomu tolika nerozumíte, nevíte, zdali jste v registru zapsán, nevíte, kdo vlastní vozidlo, tak si musíte sehnat někoho, kdo začne hledat vlastníka za Vás, kdo tomu rozumí a dojde s Vámi na registr, zeptá se za Vás, podá žádost na změnu za Vás .

Nebo neseženete nikoho a do smrti vozidlo nepřepíšete.

Ale já si myslím, že jde jen o žert od Vás a ve skutečnosti to tak nemůže být, že někdo dá někomu auto a neví o něm nic.

jirib
Snadná pomoc...nechat si vystavit duplikáty techničáků,nahlásit ztrátu značek,vystavení nových značek a ty dát do depozita...záleží co zmůžete se svojí občankou...
A čekat,co bude dál...

hodnocení

0x

Platí někdo za tu káru povinné ručení? Pokud ne, tak zatím to byla sranda, rodeo teprve začne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]