Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Renovace laku doma

Od: karel5* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,potřebuji poradit:Mám 20let staré auto a tudiž i lak je vybledlý a starý.Chci zkusit nechat odborně zrenovovat lak na autě.Myslíte,že bude lak vypadat lépe,poradte mi,jak docílit ,aby lak byl lesklejší.Děkuji moc

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavka76*
hodnocení

0x

Dobrý den. Zázraky umí stará osvědčená pasta Tempo. *palec*

karel5*
hodnocení

Já už tempo zkoušel,ale dělal jsem to ručně tudiž výsledek nebyl moc dobrý

ar*

No tempo už asi opravdu né dost často dělá fleky. Používám Universal Colour Restorer a jde to velmi dobře a lak je opravdu jak nový.

Renovace laku doma
karel5*
hodnocení

Prosím poradte,kde seženu koupit tento připravek a zda se dá leštit auto ručně.Děkuji moc

ar*

No já ho kupuji od člověka který mně míchá barvy. Jinak se nechá koupit třeba tady eshop-rychle.cz/...

Jde to použít pro ruční leštění i když já v rámci lenosti používám autoleštičku ale nanáším ručně.

michal958*

chte to auto poradne umej a odmastit astaci ho umejt jarem a pak nanist tudle lestenku co rikal kolega a poradne rozlestit a uvidite ze to budde vypadat lepe,renivace laku neni levna zalezitost ,tak preji hodne zdaru

čest práci

tomasp*
hodnocení

0x

Přesně tak staré dobré tempo nebo co je vynikajcí taky tak toto: elva-elektro.cz/... lze to koupit na jakýkoliv benzínce.

hodnocení

0x

slyšel jsem, že v autobazarech se používá obyčejná nafta - přetřít na hadru. zatím se to odhodlávám vyzkoušet - čekám, že to bude první den pěkně smrdět :-D

jarda3*

No to na stary laky docela funguje. Asi i petrolej - takze WD40 jako parfemovany petrolej by mohlo udelat dobrou sluzbu (ale bacha na skla ;) )

ar*

*smich**smich* Tak pánové jestli očekáváte, že nafta,petrolej a nebo VD odstraní starou z oxydovanou vrstvu laku tak gratuluji. Takhle se matlala před 30-40 lety vojenská technika nastříkaná matnou syntetikou , pokud ji tedy vlastníte tak ještě doporučuji na pneu gumolak a na pásy madolak.

Přeji hezké "leštění" a ještě lepší špinění.

cyril*

Na ty gumy je dobré i vojenské leštidlo na obuv.

jarda6

Teda,tak dobře jsem se ještě nezasmál.V které době žijete,že použivate naftu,či petrolej?To snad není ani možné?To je teda fakt dobrý jen na ty staré vojenské auta!Chlapi,to nemáte na leštěnku,která stojí pár kaček a taky dělá divy a nesmrdi tolik co ta nafta a petrolej.

cyril*

K smíchu by snad mohlo být to, když si někdo pod pojmem guma a leštidlo na obuv představuje naftu a petrolej. Můj příspěvek měl sice ironický podtext, ale ten, kdo si mohl v praxi leštění pneu tímto leštidlem třeba na výstavy veteránů vyzkoušet, tak ví, že je to metoda velice úspěšná.

ar*

I když reakce byla přidána na vás ,tak si myslím, že jarda6 reagoval na claymana a jardu3.

cyril*

To já jen aby řeč nestála. *frajer*

jarda3*

Tak ja to kdysi skutecne zkousel na S1203 vlastnorucne nastrikane syntetickou tmave zelenou barvou a vysledek naprosto super ;) No tehdy jeste zelva nebyla :-P

ar*

Taky jsem to vlastnoručně zkusil na Praga V3S PAD a Tatra 813 taky nastříkané zelenou syntatikou a výsledek, absolustě k prdu asi jsem měl špatnou naftu a nebo hadr, když uvás to bylo supr.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]