Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontrolka v autě

Od: lampas odpovědí: 6 změna:

Dobrý den dnes se mi v autě rozsvítila tato kontrolka,podle obrázku,Mám auto volkswagen Touran1.4 TSI,Něco jsem o ní nastudoval tak vím co přibližně znamená,Mně napadlo včera jsem tankoval benzín tak jestli tam nění nějaká divná směs paliva,Ale auto se chová normálně neškube nic,Pořád svítí,Tak jestli to nemá něco i těma mrazama společného?

Kontrolka v autě

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sirokko
16.02.21 17:32
hodnocení

0x
Kontrolka v autě #2

mate59
hodnocení

0x

Jednoznačnou odpověď dá jedině diagnostika vozu.

asd1
hodnocení

0x

Grilovaný kuře ;)

Možných závad je spousta, bez diagnostiky věštění. Emisní systém motoru, klidně dírka ve vejfuku = kyslík ve spalinách = vyhodí lambdu mimo limit (a servis mění svíce, lambdy, cívky, katalyzátory a furt to tam je...)

lampas
hodnocení

Diagnostika řekne více,to je jasný,Počkám do konce týdne s tím budu jezdit jestli to vážně nebude tím palivem,a jestli to nezmizí tak diagnostika je jasná servis.

hodnocení

0x

Jednoznačně se asi odpovědět nedá.Většinou to znamená problém kolem motoru (ten obrázek má být pohled na motor z boku, vlevo vrtule, vpravo příruba pro převodovku *smich*), ale když se mi to rozsvítilo v létě, jel jsem okamžitě na diagnostiku a byla to kupodivu porucha brzdového spínače *sok* (brzdy jako takové mají ovšem kontrolku jinou).

S mrazem to souviset může, ale v tom případě by to mělo po chvíli zhasnout.

lampas
hodnocení

Brzdový snímač by měla být kontrolka EPC, taky široký pojem,to jsem taky řešil ve finalé to bylo vadné čidlo na vačkové hřídeli,Tak uvidíme třeba to zmizí,protože si říkám velká zima a včera jsem tankoval benzín tak něco na tom bude.jinak holt diagnostika no.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]