Nejste přihlášen/a.
Přímo typ Vám neporadím, ale ještě než se tu rozběhne diskuse o nesmyslnosti těchhle zdrojů, tak Vás ujistím, že s tím skutečně nastartovat jde (i když to zdánlivě odporuje fyzi kálním zákonům). Na vlastní oči jsem to párkrát viděl. Nikoliv na Internetu, stál jsem metr od startovaného auta. A nešlo o reklamu, ale o skutečně vybitou baterii po zapomenutých zapnutých světlech.
Tedy je fakt, že tehdy nemrzlo.
Neodporuje to fyzikálním zákonům. Nejspíš tam budou superkondenzátory. Ty jsou dneska už "docela levné", proud "jako kráva" dodají, když je třeba, a kapacitu mají obrovskou, takže několik malých startů, nebo jeden větší, klidně udělají.
Např. s baterií superkondenzátorů 550 F / 12 V se údajně dá 3krát nastartovat Zetor 40 (zřejmě v létě).
otázka je, proč se tahat z domu k autu s velkou baterkou a kabely, když nastartovat dokáže i malý startovací zdroj a můžu ho využít i jindy během roku jako powerbanku.
ra20z - "Stačí akumulátor o několika desítkách ampérhodinách"
...vážící mnoho kilogramů, který přechováváte doma v teple, průběžně ho nabíjíte a pak nosíte kamsi na parkoviště, místo několika dekagramové krabičky, kterou můžete trvale vozit s sebou v autě a použít prakticky kdykoliv a kdekoliv.
Mimochodem - žádný Lion (ani jiný) akumulátor v té věci není.
Taky mám zkušenost s krabičkou a mohu potvrdit, že funguje. Ovšem nedají se od ní čekat zázraky, ale při rozumném užití hodně pomůže. Hlavně je potřeba ji na horší vůz připnout hned, ještě předtím, než se zbytečnými pokusy vybije hlavní baterie. Ale právě společně s hlavní baterií je už velká šance, že dají dostatek energie k nastartování auta.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.