Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Startovací zdroj

Od: vaclav123 odpovědí: 23 změna:
Zdravím dnes ráno jsem musel shánět někoho kdo by mi nastartoval auto bo nemám ani kable a tak mě napadlo že si koupím nějaký ten malý startovací zdroj. Že ho budu mít doma a když bude potřeba tak si nastartuju auto máte nějaké zkušenosti s nějakým levnějším? Zase za to nechci utrácet prachy když to využiji párkrát za zimu.
Dikec

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Přímo typ Vám neporadím, ale ještě než se tu rozběhne diskuse o nesmyslnosti těchhle zdrojů, tak Vás ujistím, že s tím skutečně nastartovat jde (i když to zdánlivě odporuje fyzi kálním zákonům). Na vlastní oči jsem to párkrát viděl. Nikoliv na Internetu, stál jsem metr od startovaného auta. A nešlo o reklamu, ale o skutečně vybitou baterii po zapomenutých zapnutých světlech.

Tedy je fakt, že tehdy nemrzlo.

hm*

Neodporuje to fyzikálním zákonům. Nejspíš tam budou superkondenzátory. Ty jsou dneska už "docela levné", proud "jako kráva" dodají, když je třeba, a kapacitu mají obrovskou, takže několik malých startů, nebo jeden větší, klidně udělají.

Např. s baterií superkondenzátorů 550 F / 12 V se údajně dá 3krát nastartovat Zetor 40 (zřejmě v létě).

Většinou je v tom LiFePO4 akumulátor. Krátkodobě to ten jmenovitý proud dá.

jabraka*
hodnocení

2x

Nejlevnější je,koupit novou baterii.

JB

vaclav123
hodnocení

já mám necelý rok starou a startuje krásně jen dnes když bylo u nás -21 tak jsem nenastartoval, naštěstí mám volno tak jsem nemusel do práce :D

Když nemohu natartovat? Tak to už se mi dlouho nestalo. Mám auto v naprostém pořádku*haha*

hodnocení

0x

Pokud umíte anglicky, mrkněte na toto video, nevím kolik z nich se prodává i u nás, ale pro představu, co to dokáže.

vaclav123
hodnocení

já jsem se právě díval napřiklad na tento:

lior.cz/...

vaclav123
hodnocení

nebo tento:

lior.cz/...

vaclav123
hodnocení

Vsechno to jsou srajdy! Kup si za ty peníze kloudnou baterii...
Za ty peníze koupíte kvalitní startovací kabely a startovací akumulátor který budete skladovat v teple.

otázka je, proč se tahat z domu k autu s velkou baterkou a kabely, když nastartovat dokáže i malý startovací zdroj a můžu ho využít i jindy během roku jako powerbanku.

vaclav123
hodnocení

Přesně tak jsem to myslel mikihans
Stačí akumulátor o několika desítkách ampérhodinách.
Než si ten malí zázrak koupíte tak se podívejte na videa co dokáže udělat vadný lion akumulátor.

ra20z - "Stačí akumulátor o několika desítkách ampérhodinách"

...vážící mnoho kilogramů, který přechováváte doma v teple, průběžně ho nabíjíte a pak nosíte kamsi na parkoviště, místo několika dekagramové krabičky, kterou můžete trvale vozit s sebou v autě a použít prakticky kdykoliv a kdekoliv. *zed*

Mimochodem - žádný Lion (ani jiný) akumulátor v té věci není. ;)

Je tam lion/pol akumulator

15.02.21 15:38
LiFePo

hodnocení

0x

Když nemohu nastartovat tak volám asistenci

hodnocení

0x

Vypadá to, že schopně funguje i ten z Lidlu

xenofob
hodnocení

0x

aliexpress.com/...

vychází to tak na litr, funguje i jako powerbanka k jiným zařízením a soused tím dne ráno nastartoval 3 auta

jm
hodnocení

0x
Potvrzuji. Kolega má levný kus z Aliexpress, startuje tím 2,5D.
Tahat druhou baterii 75Ah je nesmysl.

danecek*
hodnocení

0x

Taky mám zkušenost s krabičkou a mohu potvrdit, že funguje. Ovšem nedají se od ní čekat zázraky, ale při rozumném užití hodně pomůže. Hlavně je potřeba ji na horší vůz připnout hned, ještě předtím, než se zbytečnými pokusy vybije hlavní baterie. Ale právě společně s hlavní baterií je už velká šance, že dají dostatek energie k nastartování auta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]