Nejste přihlášen/a.
Mám problém, před dvouma týdnama mi v autě odešla autobaterie, po nabití šla den a přez noc byla zase KO, koupil jsem novou ta jezdila v pořádku a dnes ráno jsem chtěl nastartovat auto a zase nic. Takže je problém zase v tom že byl přez noc mráz a mám baterku zase vyndat a nabít nebo baterky vybijí auto a měl bych ho dát do opravny? Předem děkuji za odpovědi.
Především musíš najít příčinu té závady. A jelikož to doma nezvládneš, vyhledej odborníka. Značkový servis tím odborníkem není, musí to být někdo, kdo se v tom (autoelektrice) perfektně vyzná.
@galeman: To si snad děláš srandu! Autem je úplně všechno!
Jsou to jen počty.A měření.
Baterie 40 Ah kapacita,nabitá vydrží tak dlouho,startovat,podle toho,kolik proudu na startování spotřebuje..Když potřebujete třikrát otočit startérem po dobu vždy tři vteřiny,odebere to asi10x 400 A /sec spotřeba je 4000 / 3600 čili něco přes 1 Ahod.
Vyplývá z kupeckých počtů jedno startování 1,5 Ahod.Čili za 30 startovámí baterku vybiješ.Pokud ovšem nedobíjí alternátor.Ten sice dobíjí,ale při častějším krátkodobém provozu to nestačí,určitě je nutné minimálně za 14 dní nabíjet mimo auto.Nebo jet na výlet aspoň 3 hodiny.Dobíjení je nastaveno tak,aby soustava dodala 4 A nabíjecí proud.Za 10 hodin je baterie nabita.A to v případě,že je vše v naprostém pořádku.Pokud je někde "žrout proudu,i docela malého,pak jsme s počty vedle a musíme zjistit,.co proud žere.Na příklad mi občas vissel kontakt na alarmu,a druhý den vybito.V dílně se nic nezjistilo,a zase to dva měsíce vše fungovalo,pak jsem rychle potřeboval do nemocnice,zase nenastartovala.ˇ%Rešení?Vyměnit auto.
Další problém,baterie je ve stavu nouze,téměř vybitá.Normálně nastartuje,ale přijdou mrazy.Elektrolyt je ve vybitém stavu zředěný,zamrzne.Začnou se v něm tvořit jehlice vody.Ty pak mohou odloupnout z desek elektrod kousky olova,ty spadnou dolů a zkratují články.Baterie to vydrží hodinu a je kaput.Někdy pomůže s velkou opatrností vylét elektrolyt baterku vypláchnout destilkou a elektrolyt znovu nalét ,někdy se baterka zachrání.Práce je to ovšem silně nebezpečná .
JABRAKA
1. Co je to za auto a jak je staré (km nájezd a celkový stav ->vrak?)
2. Funguje dobíjení? Měřil někdo napětí?
3. Jak často se jezdí a kolik km se najelo v jakých intervalech (stihla se dobít baterka?).
4. On si někdo Vážně myslí, že je to mrazem? Vždy je to zanedbanou údržbou. Lidi fláknou do auta baterku a do výměny se nestaraj. Stačí ji pomáhat nabíječkou a vydrží i 7 let vpohodě ve vedrech i mrazu.
musíš najít člověka co umí měřit
za prvý měřit napětí na baterii při spuštěným motoru a puštěný hlavní světla 13,8V-14.5V jak mín malér nedobíjíš hledáš proč alternátor k.o. nebo kabeláž k.o.
pak měřit klidový proud z baterie při zavřeným autě jak bude větší jak 30mA opět špatně a je třeba hledat problém
Zákeřná jsou moderní rádia s režimem displeje "DEMO". U mého rádia po úplném odpojení baterie a opětovném připojení se vymazaly nejen předvolby na rádiu, ale i veškerá nastavení. V tom základním nastavení od výrobce je tento režim aktivovaný. Dvakrát po sobě mi to přes noc vybilo baterii že nešlo druhý den nastartovat, než jsem na to přišel.
Prostě další funkce na h...
Musím však dodat že to bylo ve Favoritu, který neměl u spínací skříňky polohu ACC a rádio bylo připojeno přímo přes pojistku na baterii.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.