Ahoj, Chci se zeptat na jaké čerpací stanici a jaký benzín tankujete? Jde poznat na autě když natankujete "prémiové" palivo? Já teda vždy tankuju ten nejlevnější ale zajímalo by mě jestli je nějaký čitelný rozdíl. Dikec
Tankuj to, co má auto předepsáno. Bývá to na štítku na víčku nádrže, když ji otevřeš. Zbytečně neexperimentuj, pouze to pak "leze do peněz". Při běžné jízdě stejně nic nepoznáš.
VIF je dobrý proti ekologickým doplňkům, které zhoršují běh motoru v nízkých otáčkách, zhoršují startování a zasírají trubky. Zkrátka z ekologického doplňku se stalo plundrování pralesů, zemědělské půdy, stavba chemiček na přídavky do benzínu.
Vyhýbám se vyloženě neznačkovým benzinkám. Jinak kupuju jen běžné palivo - převážně u benzinek s sgs pečetí kvality. Normy máme v čr velmi přísné, netřeba vyhazovat za prémiové varianty.
Já tankuju 100 oktanový a věřím, že je v něm méně řepky, kterou nám nařídila EU a už v EU zjistili, že je to nanic a vtichosti to v cizině vymizelo a jenom u nás to zůstalo ... Je to přece dobrý byznys. Až zdraží 95 oktanový na vyšší cenu, tak na něho přejdu a budu již zvyklý na vyšší cenu... Na výkonu to u auta co má elektronickou řídící jednotku poznat není, nebo né tak zásadně, ale je to poznat třeba v chodu takové sekačky, pily apod. To je ověřeno..
100 oktanový asi opravdu řepky méně má, neboť je odzkoušené, že u auta co málo často jezdí a stojí nějaký dva, tři měsíce to poznat je. Méně degraduje... Je i odzkoušené ho používat v autech na plyn, kde se benzín používá pouze na start a tak je v nádrži velmi dlouhou dobu, tedy zpravidla, obvykle..
Jo, to musíš mít pořádné auto, pak není problém jezdit s předepsaným benzínem.
joudic*
ja radeji ziva auta se startem na brnk, az mi bude o 20 vic mozna nepohrdnu nakupnim vozikem v automatu a usetrenou dvoukorunou za litr repkoveho bezinu na pumpe v Lidlu.
Kdysi jsem jezdila s Meganem 1.6 benzín poměrně velké dálky, spotřeba kolem 8,5l, při natankování prémiového spotřeba skutečně klesla na nějakých 7,8 na stejné trase. Pak jsem začala jezdit golfem 1.4tsi se spotřebou kolem 6l a tam už jsem žádný rozdíl nezaznamenala. Pokud byl tak byl tak malý, že jsem ho už na spotřebě nepostřehla
Tankuji u Benziny nat95, měl jsem matize a niní jen do zahradní techniky. Zkoušel jsem všechny pumpy ve městě, nejlépe to jezdí a do benzinu je standartně přimícháváno aditivum proti zvodnatění a to je u zahradní techniky při občasném použivání nutné.
Když jsem ještě jezdil na benzín, tankoval jsem to, co bylo zrovna po ruce. Za 50000 km jem rozdíl poznal jen jednou a to šlo o skutečně mimořádně levný benzín. le byla to starší, ještě nerozmazlená auta. Už cca 15 let tankuju naftu a opět si nevybírám. Rozdíl mezi naftou za 26,50 Kč a 30,90 Kč jsem zatím nezaznamenal. Do nafty nic nepřidávám. A můj současný diesel rozhodně nejede jako kolo do kopce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.