Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký benzín tankujete

Od: honza2* odpovědí: 16 změna:
Ahoj,
Chci se zeptat na jaké čerpací stanici a jaký benzín tankujete? Jde poznat na autě když natankujete "prémiové" palivo? Já teda vždy tankuju ten nejlevnější ale zajímalo by mě jestli je nějaký čitelný rozdíl.
Dikec

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Na benzince MOL, obycejny benzin 95, do nadrze pridam aditiva VIF. Premiovy benzin natankuju jen kdyz zapomenu plechovku s aditivem.

hodnocení

4x

Tankuj to, co má auto předepsáno. Bývá to na štítku na víčku nádrže, když ji otevřeš. Zbytečně neexperimentuj, pouze to pak "leze do peněz". Při běžné jízdě stejně nic nepoznáš.

VIF je dobrý proti ekologickým doplňkům, které zhoršují běh motoru v nízkých otáčkách, zhoršují startování a zasírají trubky. Zkrátka z ekologického doplňku se stalo plundrování pralesů, zemědělské půdy, stavba chemiček na přídavky do benzínu.

hodnocení

2x
Vyhýbám se vyloženě neznačkovým benzinkám. Jinak kupuju jen běžné palivo - převážně u benzinek s sgs pečetí kvality. Normy máme v čr velmi přísné, netřeba vyhazovat za prémiové varianty.

hodnocení

2x

Vybírám si benzinky, jen nízkou cenou. Dělám to mnoho desítek let a nikdy nebyl s ničím problém. Spotřebu řeším stylem jízdy, to se ušetří nejvíce.

Zdali se pozná prémiové palivo, to vůbec netuším, ale nevěřím tomu.

hodnocení

1x

Já tankuju 100 oktanový a věřím, že je v něm méně řepky, kterou nám nařídila EU a už v EU zjistili, že je to nanic a vtichosti to v cizině vymizelo a jenom u nás to zůstalo ... Je to přece dobrý byznys. Až zdraží 95 oktanový na vyšší cenu, tak na něho přejdu a budu již zvyklý na vyšší cenu... Na výkonu to u auta co má elektronickou řídící jednotku poznat není, nebo né tak zásadně, ale je to poznat třeba v chodu takové sekačky, pily apod. To je ověřeno..

100 oktanový asi opravdu řepky méně má, neboť je odzkoušené, že u auta co málo často jezdí a stojí nějaký dva, tři měsíce to poznat je. Méně degraduje... Je i odzkoušené ho používat v autech na plyn, kde se benzín používá pouze na start a tak je v nádrži velmi dlouhou dobu, tedy zpravidla, obvykle..

hodnocení

1x

Vždy Benzina Verva 100. I do Feldy.

V mrazech to ihned startuje a bezproblémů jede.

Navíc nedělá úsady a u Favorita jsem se v minulosti přesvědčil, že to opravdu nezanáší kanály a ventily, když jsem 2x dělal hlavu.

Cenový rozdíl je minimální, protože neutrácím za chlast a cigára.*smich*

joudic*
hodnocení

1x
tankuju premiove a kdyz natankuju normalni protoze neni na vyber, tak auto jede jako ja na kole do kopce po veproknedlozelu v hospode a 5 pivech.

Jo, to musíš mít pořádné auto, pak není problém jezdit s předepsaným benzínem.

joudic*
ja radeji ziva auta se startem na brnk, az mi bude o 20 vic mozna nepohrdnu nakupnim vozikem v automatu a usetrenou dvoukorunou za litr repkoveho bezinu na pumpe v Lidlu.

molly
hodnocení

0x
Kdysi jsem jezdila s Meganem 1.6 benzín poměrně velké dálky, spotřeba kolem 8,5l, při natankování prémiového spotřeba skutečně klesla na nějakých 7,8 na stejné trase. Pak jsem začala jezdit golfem 1.4tsi se spotřebou kolem 6l a tam už jsem žádný rozdíl nezaznamenala. Pokud byl tak byl tak malý, že jsem ho už na spotřebě nepostřehla

jurajjuraj*
hodnocení

0x

MOL 95, kdyz si vzpomenu tak vezmu 100oktan

hodnocení

0x
Tankuji u Benziny nat95, měl jsem matize a niní jen do zahradní techniky.
Zkoušel jsem všechny pumpy ve městě, nejlépe to jezdí a do benzinu je standartně přimícháváno aditivum proti zvodnatění a to je u zahradní techniky při občasném použivání nutné.

hodnocení

0x

Když jsem ještě jezdil na benzín, tankoval jsem to, co bylo zrovna po ruce. Za 50000 km jem rozdíl poznal jen jednou a to šlo o skutečně mimořádně levný benzín. le byla to starší, ještě nerozmazlená auta. Už cca 15 let tankuju naftu a opět si nevybírám. Rozdíl mezi naftou za 26,50 Kč a 30,90 Kč jsem zatím nezaznamenal. Do nafty nic nepřidávám. A můj současný diesel rozhodně nejede jako kolo do kopce.

hodnocení

0x

Jen obyčejný N95 na T-Ono. 2x po sobě plná na eurooil bez bio-zlepšní v chodu se nekonalo jen se navýšila cena na provoz!

Na druhém svého času vyzkoušen N98 a 100-na tyto benzíny jelo hůř než na čistý etanol tedy E85,ježděno pak výhradně na N95 opět Ono.

asd1
hodnocení

0x

95 + VIF, většinou ONO, vyhýbám se "vesnickým pumpám"

nafta v D, teď zavřeno tak Čepro + VIF

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]