Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tankujete na OMV?

Od: lada1® odpovědí: 21 změna:

Tankujete nová aditivovaná paliva u OMV

omv.cz/...

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

U OMV tankuji takřka denně, nicméně zásadně klasický paliva - jak naftu, tak benzin. Jsem toho názoru, že aditiva jsou něco jako homeopatie - sice neublíží, ale taky nic nepřinesou. Ted kromě TOHO POCITU *smich*

A vzhledem k tomu, že najezdím ročně přes 120tkm, nikdy jsem neměl jedniný problém s palivem - asi na tom bude i něco pravdy, že...

A teď si představte úsporu 2 Kč od kilometru X 5 let :) :) :)

Stire - upřimně se fakt divím, proč musíte na jakoukoliv otázku i zcela nesouvisící s EV vnucovat své pseudoargumenty. Protože jsem pochopil, že diskuze s Vámi je vrhání luštěniny na stavební konstrukci omezím se jen na reakci na Váš komentář: Cenu paliva nijak moc neřeším, protože většinu těch km najedu se služebákem a tam si naftu fakt neplattím. Nehledě k tomu, že firma má jakousi slevu na flotilu, takže ceny paliv vychází o dost levněji.

Naštěstí firma je řízena rozumně a majitel chápe, že v současnosti je naprostý nesmysl investovat do EV, protože pizzu nerozvážíme a dojezd aut je zásadní, stejně jako minimalizace času stráveného na cestě, protože když za práci účtuji 900-1100 Kč/h, tak by se asi firmě vůbec nevyplatilo, kdybych denně proflákal hodinu při čekání na nabití.

Nicméně - neočekávám, že to pochopíte... *smich*

Je to *ůl.
By mi ten génius a nekritický nadšenec do elektrovehiklů mohl vysvětlit, jak s EV krámem dosáhnou úspory 2Kč na km, když mi km v naftě vychází na 1,4Kč (a to včetně více jak 50% daně).
I *ůl ví, že provozní náklady nejsou jen palivo... pokud není korunovaný.

Jistě, ale i nákup auta je náklad.

A EV je ve stejné kategorii jako spalovák násobně dražší.

asd1

Jediný co tam neni ze spotebáku je motorový olej a vejfuk. Brzdy tam jsou, tlumiče čepy ložiska silenty atd. taky, dokonce dražší protože masivnější (když to trvale vozí navíc 300 kg baterek).. Nákupka a životnost kapitola sama pro sebe.. = ekonomicky je elektromobil celkově výrazně dražší než spoalovák a to i kdyby elektřina byla opravdu zadarmo (jakože neni)..

OMV už jednou s prémiovkama fixlovalo - v drahým stojanu měli normální. Takže radši Čepro a VIF si dolejt sám.

Smysl má tankovat naftu v D, tam je kvalitní už základová nafta a nemusí parametry horší nafty dohánět aditivama...

Promon - VIF jednoznačně neni placebo. Ale když máš nový auto, jezdíš stovky km denně a netankuješ topný olej na vesnici tak je to jedno, tam bych to taky neřešil.. Když po 300kkm odejdou vstřiky tak vemeš další auto, s aditivací by vydržely třeba o 100kkm víc.. A jsou i motory citlivý na mazivost nafty, tam na "topnej olej" hrozí riziko zadírání čerpadla/ vstřiků dost brzo, u nich aditiavací prodloužíš životnost o dost.. A na starým TD byl rozdíl normální/ aditivovaná nafta půl litru na 100 km, i to v mrazech mnohem líp startovalo, po přidání plynu nečudilo atd.

Tak samozřejmě cena auta je náklad a většinu lidí odradí. Pokud ale člověk počítá celkovou cenu za dobu vlastnictví, vyjde to jinak. Ale pokud člověk ujede 6, 10 nebo 15tis km ročně, tak ta návratnost není žádná nebo nízká. Na druhou stranu s velkým najezdem to již smysl dává a hodně velký. Když se k tomu připočtou dotace pro IČO plus zustatkova hodnota po pěti letech, vychází to úplně jinak. To platí teď. Do tří let budou ceny jinde, víc modelů, větší výrobní objemy, stále levnější baterie a pokud v roce 2025 projdou nové emisní limity, budou spalováky jen pro bohaté.

jm
14.02.21 10:51
hodnocení

1x
Ne

jezevec*
hodnocení

1x
Tankuju skoro výhradně u OMV, kupuju naftu i benzín Maxx Motion. Možná je to jenom pocit, ale zdá se mi, že ty auta jedou líp a jsou tišší, než když musím natankovat jinde...

xenofob
hodnocení

0x

ne, tanuji u eurooil nebo u Silmet-u, naftu bez biosložky...aditiva si přidávám sám...OMW lže, mají obyčekjnou naftu která je předražená proto vymýšlí k palivu další přovlastky...na čerpaci stojany OMW jezdí lidé na kávu, kroasány nebo pizzu...je to víc fástfúd než benzinka...

jediné palivo které funguje - trochu delší dojezd a pocitově lepší krouťák ve stoupání - to je verva u benziny

wingman
14.02.21 14:09

hodnocení

0x
Manželka bere u OMV běžnou naftu. Je někdy o cosi dražší než u hypernovy, ale motor je daleko klidnější a má nižší spotřebu, navíc u airbank mám několik procent slevu, takže ve finále vyjde levněji.
wingman

Zhroutil se mi svět. Vaše odpověď je něco, jako přiznání rabína, že chodí pod převlekem do mešity U takového zapáleného propagátora elektromobility bych čekal, že tankuje u nejbližšího superchargeru. *smich*

Jak je to s tím kázáním vody a pitím vína?

Nezhroutil! Jen neumíte číst :)
Jinak já beru u OMV zatím pořád zdarma :-0
Tankujete na OMV?
xenofob

to mi připomíná večně vylidněnou čerpačku OMW na Domažlické ulici v Plzni, 100 metrů od stojanů ONO, kde je palivo o 4,Kč / litr levnější

tady člověk v praxi vidí jak funguje neviditelná ruka trhu...když má jeden marži 5 korun na litr a druhý 0.60,- Kč a ty 4.40,- Kč dohání množstvím prodaného paliva...tady slovo maxxx klienty nepřiláká...kéž by podobná konkurence byla všude

Nafta byla o korunu levnější, ale hned jak o kačku snížili spotřební daň, tak šla nahoru. Je ale fakt, že ropa je dražší, ale že šel dolar dolů, nikdo už neví a staré zásoby nikdo nemá, když se zdražuje :) Jinak je to Hodonín a stojany jsou hned vpravo, nejsou vidět. Ale i přes to, že tu máme cerpacky na každém rohu, je tato nejdražší, ale rozdíly nejsou zase tak velké a airbank dává 4% slevu, takže je to šul nul.

odchytova*
hodnocení

0x

motor se ztišil a pocitově to líp jede. (benzín)

hodnocení

Už mám vyjeté 3 nádrže benzínu(po výměně katalyzátoru),ale zvuk motoru je stejný.Budu jezdit dál na OMV

trtr
hodnocení

0x

Zdarvím, kolegovi jsem poradil VIF a nemůže si to vynachválit. Už na něj jezdí asi půl práce. Kvalita paliva stejná, jako kdyby jste měli VERVU 100 ,či ten OMV zázrak. Motory mají tižší chod, lépe jedou a spotřeba trochu klesla. Nejvíce to poznal kolega na své Škodě Scala, motor neskutečně ztichl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]