Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otázka,pomoc se startováním

Od: zdenda* odpovědí: 13 změna:

Prosím, mám 1 rok starý vůz - hyndai i40 crdi diesel 1.6 104kw., při startu nevím jestli mám čekat nebo mohu startovat hned.Neukazuje se mi jako u jiných vozidel žhavení.Při otočení klíčku se mi zobrazí spolu s dalšími kontrolkami ale hned se ztratí.Mohu hned startovat? děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm
hodnocení

1x
Zobrazí se, takže je funkční. Zhasne, takže jsou dobré i žhavicí svíčky. Že to jinému staršímu autu trvalo 5x více vás nyní trápit nemusí.
doplněno 13.02.21 09:17: Po doplnění... Některým autům padá nafta. Na staré Toledo jsem si dával čerpací balónek a při mrazech nebo po delší době stání (přes týden) jsem si napumpoval palivo až k motoru.
I tak už ze zvyku žhavím opakovaně, 2-3x před prvním startem, když je pod nulou.
kare
Auto žhaví i po zhasnutí kontrolky, zcela zbytečně to opakujete. Stačí po zhasnutí kontrolky chvíli počkat a pak nastartovat :) Lepší než pořád cvakat se spínačkou.
zdenda*
hodnocení

Jenom pro doplnění.Při garančce jsem chtěl vyměnit všechny filtry i s olejem, ale moc se jim do toho nechtělo.Argumentovali to že první výměna se provádí po 30 000km.Nakonec na moje naléhání mi vyměnili pouze olej s olej.filtrem.Palivový ne.Ten až po těz 30 000.Může to mít nějaký vliv? ... děkuji

mathew
hodnocení

1x

To by chtělo někoho se stejným autem, aby řekl jestli a jak dlouho u něj v mrazu ta kontrolka svítí, protože by to mělo chytit hned a ne na 12. pokus. Takže se nabízí otázka jestli to vůbec žhaví;)

smutnyklaun*
hodnocení

1x

1 rok staré auto je určitě v záruce,tak jaký problém?Na to,abys startoval na 12tý pokus,nemusíš vyhodit z okna půl milionu,to sis mohl koupit za pár drobných dvacetileté Berlingo Hdi a startoval bys na škrt i v největším mrazu a ještě by ses ohřál za pár minut běhu.Odvez to do servisu dřív,než si zničíš startér.Tam je evidentně problém se žhavením.

anonymni357
hodnocení

1x

Ja mam u jineho auta v navodu,abych stertoval "co nejdrive po zhasnuti kontrolky"cetl jste svuj?V kazdem pripade to,jestli startujete hned,nebo po chvilce po zhasnuti,nemuze byt duvodem dvanacti startu ani pri 19 st.Kdybyste nemel perfektni akumulator,vubec byste neodjel.Nekde je chyba,vyuzijte zaruku.

milankrnovsky
hodnocení

0x

Jasně jen se toho neboj. Pokud nesvítí, tak je nažhaveno. V nejhorším to nechytne a budeš ten proces opakovat, ale u takto nového auta to musí naskočit na to tata.

hodnocení

0x

Tato nová auta mají žhaviče vesměs na 7V. Přiložením 12V se nažhaví do 2 sekund dostatečně i v mrazech.

zdenda*
hodnocení

To je právě ten problém.U nás byly silné mrazi -19 a ráno když jsem šel z práce, tak jsem točil dost dlouho a naskočilo to zhruba na 12 pokus. Tankuji u Benziny Vervu naftu.

Zdeno dnes ráno -17,2 poprvé jsem viděl svíti kontrolku žhavení,po zhasnutí na první dobrou. A to má 17 roků a najeto dle tacho 270tkm a nafta obyčejná, Tank Ono .

Ještě doplnění-skrze karanténu auto stálo víc jak 14 dnů bez nastartování!

3 týdny x-trail m9R stojí v mrazu nájezd 270tkm a startuje nabrknk 7V žhaviče. Rok 2007. Stará pixla.

Problém je hundaj,kia

jenda2*
hodnocení

0x

Stačí použít selský rozum a musí vám být jasné, že po otočení klíčku není vhodné startovat ihned. Připojte si voltmetr třeba do zásuvky zapalovače a zjistěte, jak je to s napětím akumulátoru po otočení klíčku a kdy napětí vyskočí . I dieselu tvrvá nažhavení do provozní teploty žhaviče asi 3 sekundy, než je provozní teplota. U některých aut asi po 5 sek. žhavení odpojí, pak můžete nastartovat a žhavení se samo zase připojí do ustálení chodu motoru.

Palivové čerpadlo v nádrži má zpětný ventil, který brání zpětnému padání paliva do nádrže ve výtlačném vedení paliva.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]