Nejste přihlášen/a.
Prosím, mám 1 rok starý vůz - hyndai i40 crdi diesel 1.6 104kw., při startu nevím jestli mám čekat nebo mohu startovat hned.Neukazuje se mi jako u jiných vozidel žhavení.Při otočení klíčku se mi zobrazí spolu s dalšími kontrolkami ale hned se ztratí.Mohu hned startovat? děkuji.
Jenom pro doplnění.Při garančce jsem chtěl vyměnit všechny filtry i s olejem, ale moc se jim do toho nechtělo.Argumentovali to že první výměna se provádí po 30 000km.Nakonec na moje naléhání mi vyměnili pouze olej s olej.filtrem.Palivový ne.Ten až po těz 30 000.Může to mít nějaký vliv? ... děkuji
1 rok staré auto je určitě v záruce,tak jaký problém?Na to,abys startoval na 12tý pokus,nemusíš vyhodit z okna půl milionu,to sis mohl koupit za pár drobných dvacetileté Berlingo Hdi a startoval bys na škrt i v největším mrazu a ještě by ses ohřál za pár minut běhu.Odvez to do servisu dřív,než si zničíš startér.Tam je evidentně problém se žhavením.
Ja mam u jineho auta v navodu,abych stertoval "co nejdrive po zhasnuti kontrolky"cetl jste svuj?V kazdem pripade to,jestli startujete hned,nebo po chvilce po zhasnuti,nemuze byt duvodem dvanacti startu ani pri 19 st.Kdybyste nemel perfektni akumulator,vubec byste neodjel.Nekde je chyba,vyuzijte zaruku.
Tato nová auta mají žhaviče vesměs na 7V. Přiložením 12V se nažhaví do 2 sekund dostatečně i v mrazech.
To je právě ten problém.U nás byly silné mrazi -19 a ráno když jsem šel z práce, tak jsem točil dost dlouho a naskočilo to zhruba na 12 pokus. Tankuji u Benziny Vervu naftu.
Zdeno dnes ráno -17,2 poprvé jsem viděl svíti kontrolku žhavení,po zhasnutí na první dobrou. A to má 17 roků a najeto dle tacho 270tkm a nafta obyčejná, Tank Ono .
Stačí použít selský rozum a musí vám být jasné, že po otočení klíčku není vhodné startovat ihned. Připojte si voltmetr třeba do zásuvky zapalovače a zjistěte, jak je to s napětím akumulátoru po otočení klíčku a kdy napětí vyskočí . I dieselu tvrvá nažhavení do provozní teploty žhaviče asi 3 sekundy, než je provozní teplota. U některých aut asi po 5 sek. žhavení odpojí, pak můžete nastartovat a žhavení se samo zase připojí do ustálení chodu motoru.
Palivové čerpadlo v nádrži má zpětný ventil, který brání zpětnému padání paliva do nádrže ve výtlačném vedení paliva.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.