Nejste přihlášen/a.
Nezajímá mě její životnost, ale za jak dlouho půjde ještě auto nastartovat když se s tím denně nejezdí za současných podmínek ( když je přes noc cca -7 a přes den cca -4 ) , když je auto i baterie v pořádku. jedná se o benzín. Teoretická doba.
Používáno na dlouhé jízdy. Odběr v klidu snad jen display na palubce.
Jedná se jedničkovou fabii, baterka je 4,5 roku stará a po 6 dnech jsem to v pohodě nastaroval, pak jízda 200 km.
Slavo: zkus mi odpovědět na tuto otázku: V kolik hodin ráno se já vzbudím, když mi sebereš budík a vypneš světlo a necháš stažené žaluzie. A stačí mi čas v hodinách a minutách.
Auto půjde nastartovat, dokud bude v baterii dost energie na to, aby překonala všechny odpory v motoru a dokázala motor roztočit.
Když máš potíže při startování, tak je možnost buď vyměnit baterii za novou nebo po odstavení auta připojit k baterii nabíječku a nechat baterii oživit.
Vidím, že clas buď nepochopil otázku a nebo odpovídá na to na co nebyl dotaz.
colombo otázku pochopil.
to je tady soutez o nejhloubejsi komentar/radu? Pokud nemate co rici, proc komentujete? Jeho dotaz je naprosto relevantni...
K otazce: auto by melo minimalne 14 dni zustat ve stavu, kdy nastartujete. Vse samozrejme zalezi na odberu v klidovem stavu, to jest podle modelu auta. Samozrejme zima snizuje ucinost baterie. U meho Touarega je klidovy odber vyssi a u mne je to prave tech cca 10-14 dni s funkcni baterii a to i v techto mrazech... Ted jsem to nedavno resil jeliko jsem mel spatnou zasulfatovanou baterku a auto mi vydrzelo max.3 dni
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.