Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výdrž autobarie

Od: slavo® odpovědí: 12 změna:

Nezajímá mě její životnost, ale za jak dlouho půjde ještě auto nastartovat když se s tím denně nejezdí za současných podmínek ( když je přes noc cca -7 a přes den cca -4 ) , když je auto i baterie v pořádku. jedná se o benzín. Teoretická doba.

Používáno na dlouhé jízdy. Odběr v klidu snad jen display na palubce.

doplněno 13.02.21 13:03:

Jedná se jedničkovou fabii, baterka je 4,5 roku stará a po 6 dnech jsem to v pohodě nastaroval, pak jízda 200 km.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jurajjuraj*
hodnocení

5x

z nekterych otazek tady, by se casem mohla vydat kniha, at se zasmejou i lide kteri tu nechodi

hodnocení

2x

Slavo: zkus mi odpovědět na tuto otázku: V kolik hodin ráno se já vzbudím, když mi sebereš budík a vypneš světlo a necháš stažené žaluzie. A stačí mi čas v hodinách a minutách.

Auto půjde nastartovat, dokud bude v baterii dost energie na to, aby překonala všechny odpory v motoru a dokázala motor roztočit.

Když máš potíže při startování, tak je možnost buď vyměnit baterii za novou nebo po odstavení auta připojit k baterii nabíječku a nechat baterii oživit.

hodnocení

Kdy se vtbudíš Ty to nevím, ale já klidně i o třičtvrtě na tři ráno a to jdu spát v 11 večer.

Ale znám lidi, kteří když jdou spát v 11 večer, tak se vzbudí až v pravé poledne a to nemusí být zatažené ani žaluzie.

xenofob
hodnocení

1x

baterka bude startovat do 19.02.2021 , 17.13hod

hodnocení

0x
Teoreticky je porad dostacne dobijena. Mela by vydrzet 4-6let.
hodnocení

Vidím, že clas buď nepochopil otázku a nebo odpovídá na to na co nebyl dotaz.

colombo otázku pochopil.

Jo, nepochopil...Takze vydrzi 14 az 30 dni. Napr. Ford Focus nemusim nabijet, vydrzi 30dni bez nabiti. Mercedes ML vydrzi 14dni...

hodnocení

0x
Jak dlouho bude ještě fungovat?
Do té doby než jednohoo rána otočíte klíčkem a nenastartujete.
Já nevím co máte za auto a nemůžu změřit váš akumulátor.
zam

14náct dní bych neriskoval ,tak týden teď v mrazech

Tazatel píše že jezdí dlouhé trasy, sice nepíše jaké má auto ale u většiny aut je akumulátor umístěn v motorovém prostoru kde je ohříván, tudíž po jízdě je plně nabití a není důvod ho dobíjet.
Každý aukulátor stárne, zmenšuje se kapacita a zvětšuje samovybíjení.
Něco jiého jezdit krátké trasy nebo delší odstávky a v těchto mrazech je nutnost občas připojit nabíječku.

hodnocení

0x

v současném autě 2,0 DiTD, minulou zimu ,krátké cesty do 2km nepravidelně,klidně i 14 denní stání-celou zimu bez nabití jen při jízdě.Letošní zima 1x týdně cca 2km opět bez nabíjení

zname
hodnocení

0x

to je tady soutez o nejhloubejsi komentar/radu? Pokud nemate co rici, proc komentujete? Jeho dotaz je naprosto relevantni...

K otazce: auto by melo minimalne 14 dni zustat ve stavu, kdy nastartujete. Vse samozrejme zalezi na odberu v klidovem stavu, to jest podle modelu auta. Samozrejme zima snizuje ucinost baterie. U meho Touarega je klidovy odber vyssi a u mne je to prave tech cca 10-14 dni s funkcni baterii a to i v techto mrazech... Ted jsem to nedavno resil jeliko jsem mel spatnou zasulfatovanou baterku a auto mi vydrzelo max.3 dni

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]