Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rád bych se s vámi podělil o zkušenost. Asi tak 7 let zpátky jsem jednoho dne jel na motorce, ještě mi ani nebylo 18 a zastavila mě hlídka PČR a chtěli doklady atd., absolvoval jsem dechovou zkoušku a navíc mi dělali test na drogy. Bylo mi 16, nikdy jsem drogy nužíval, ani jsem nekouřil, a po cca deseti minutách přišli, že test byl pozitivní na opiáty. Ani nevím, jaká droga se řadí mezi opiáty. Policajt začal hrát zlýho policajta a spustil, co jste si dal za dobrotu, co užíváte, kdy jste naposledy kouřil marihuanu atd.. odpovídal jsem NIC, NIC a NIKDY, tak mi začal vysvětlovat že mi zadrží řidičák, že jsem důvodně podezřelý a že pojedeme na krev. Fakt jsem byl docela vyklepanej v té době. Naštěstí druhý policajt byl vcelku solidní, tak mi nabídl druhý test a ten vyšel negativně, tak mě nechali odjet. Byl jsem po zkušenost chytřejší. No a dva až tři dny zpátky mě zastavila hlídka, jel jsem autem v noci a opět to stejně, doklady, dýchání a samozřejmě vidí mladýho kluka tak v hlavě hromada předsudků a dostal jsem test na drogy. A opět. první test pozitivní. Následovalo poučení žepojedu na krev a jedno z druhým , tak jsem je slušně požádal o druhej test. Po chvilce diskuze a argumentace nakonec na to přistoupili a test opět negativní. NIKDY jsem nic nebral. Ale největší poděl je v tom, že na základě testu, který stojí asi 600-700 Korun, má snad 2 kusy z deseti vadné, vám můžou zadržet řidičák. A nesmíte jezdit. K čemu je dobrý, když za měsíc přijdou výsledky krve nebo moči a budou OK, když měsíc nesmíte se hzadrženým řidičákem řídit? Co když jste autobusák nebo kamioňák nebo třeba i obyčejnej rozvozák pizzy na HPP? Máte velký problém. Ještě že už delší dobu mám řidičák zamknutej doma v trezoru a radši vždy zaplatím 200 Korun za zapomenutý doklady, než mít měsíc problém a auto opravdu denně potřebuju. Hodněkrát se mi stalo, že nad tím řidičákem mávli rukou a neřešili to. Jak byste se k takové situaci postavili? Myslíte, že toto nastavení práva je v pořádku? Zajímá mě na to váš pohled.
Nutno podotknout, že já jako mládežník mám test na drogy automaticky při každé kontrole.
Naše firma testuje zaměstnance na opiáty. Levné testy jsou informativní. Zpravidla zachycují například požívání máku - obyčejného potravinářského máku v buchtách. Samozřejmě i medikamenty. Proto se nechává dotyčný 14 dní abstinovat (nejí mák) a jde znovu na informativní test. Pokud se prokáže opět pozitivní, jde na "přesný" test a ten stojí asi 50 tisíc Kč. V něm dohledají požití jakýchkoliv omamných látek i dva roky pozpátku.
Docela běžné u firem pracujících s nebezpečnými látkami, ozbrojených složek (policie, armáda ..), firmy, kde vyžadována prověrky na bezpečnost ... Údajně už zavedly i některé speditérské firmy u řidičů po pár průšvizích zejména v zahraničí. Šéfové si tím chrání "zadek", případně peníze firmy.
Zákaz máku je legální? To bych si zrovna dával obden nudle s mákem a k svačině makovec.. Informativní test je nic, to ani nemusí dělat..
nejlepší je nic nehulit, nechlastat jezdit slušně a řidičák mít u sebe...je to jen kartička, v dnešní době existuje stabilní systém který je eviduje a policista u počítače si vše zjistí on-line...za pár let bude vše digitální a kartičky s sebou budeme vozit maximálně do zahraničí mimo EU...slespon trochu vzdělaný člověk si přečte, jak a jaké opravné prostředky lze aplikovat jak při služebním zákroku nebo při následném správním řízení...
neni to o nechlastani a nehuleni, jsou to nekvalitni testy, tenhle problem uz je tu x let ale nikdo ho neresi, asi si na tom nekdo pekne masti kapsy
Jaký opravný prostředky? Mu dáš při kontrole řidičák, odejde ho lustrovat do auta. Pak přijde s testem, i kdy žnic nehulíš tak je občas falešně pozitivní. Papíry ti seberou a do negativního výsledku z krve nejezdíš. Jak to chceš řešit, najmout si řidiče a pak po státu vymáhat náhradu škody?
Zapomenout řidičák a po negativním testu ho najít v kastlíku (po pozitivním ho nenajít až do výsledku krve) je víceméně jedinej způsob jak řešit "preventivní" sebrání řidičáku z důvodu "sprostý podezřelý"..
Ten zapomenutej řidičák si prolustrujou že nekecáš..
testy jsou v pohodě, zase píšete o něčěm co máte z doslechu od někoho...a nevím co a kdo by měl řešit na základě nějaké pochybné debaty v poradně...
Tak jak je možný, že je dost případů kdy orientační test byl pozitivní = na místě sebrali papíry a krev pak negativní. = po výsledku vrátili. A borec měsíc bez papírů náhrada žádná.. Super stav...
Buďte rád,že nie ste na Slovensku. Tu ak vám polícia zadrží vodický preukaz,tak ho nemusíte mať ani pri sebe a mali by ste ho potom odovzdať. Ak by ste naďalej jazdili a pri kontrole sa ním preukazali,tak vám ho zoberú a vy máte problém,lebo v databáze je evidovaný ako zadržaný a vy jazdíte bez vodičáku.
Vy co hulíte a nevíte, že to pak máte ještě měsíc v krvi ani nemůžete jinak...
Nomálně mne policie netestuje, ale možná proto že v půl druhé v noci jezdíl kolem barů-heren...tam to lze předpokládt
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.