Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myslíte že to jde?

Od: jannavratil odpovědí: 17 změna:

Dobrý den vidíte v tom nějaky problém? Žluté auto najede kde najelo, aby uvolnilo místo pro ty co odbočují do prava a počká až projede červené a připojí se za něj. Děkuji

Myslíte že to jde?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Sice nejsou jasné přednosti (dopravní značení?), ale jinak v tom nevidím problém ani porušení předpisů.

doplněno 10.02.21 18:51:

A gumidek mě připomněl jednu podstatnou věc: Určitě bude hodně záležet na tom, jaké vozidlo v pozici žlutého řídíte!

hodnocení

1x

Pro odbočující doprava jsou tam tři pr*ele místa :)

Problém bych viděl v tom, že můžete docela rozhodit "červeného", kterému se může zdát, že mu tam chcete vjet.

přesně tak. i kamioňák se může leknout.

asd1
hodnocení

1x

Bude to dělat chaos - červenej se blíží (jinak by tam žlutej mohl rovnou vjet), vidí najíždějící auto z boku. Pokud neni idealista sebevrah, tak bude reagovat a zpomalovat. Pokud to bude vypadat jakože žlutej mu tam fakt vjede, tak to klidně může zadupnout a další zezadu nakouří do červenýho (a klidně ho hodí do protisměru kde už něco pojede) Prásk a průšvih..

= myšlenka hezká, ale nedoporučuju, smrdí to průšvihem.

jannavratil
hodnocení

jel jsem z vedlejší žluté auto

hodnocení

0x

Pokud je tam dostatečná šířka silnice (vypadá to, že je), tak bych v tom taky neviděl problém. Je to naopak ohleduplnější pro auta za vámi odbočující doprava.

hodnocení

0x

Teoreticky OK. Ale musi byt jasne zretelny vas umysl, jinak muzete zpusobit dost problemu, pac ti jedouci po hlavni se muzou leknout, ze jim tam chcete vjet, muzou zacit prudce brzdit, nebo strhnout volant atd. Tedy najizdet pomalu, bez akcelerace, at je jasne videt, ze si pouze najizdite. Pokud na to dupnete s umyslem to stihnout jeste pred nejakym autem z druheho smeru s tim, ze pak date prednost, pak spis zpusobite vice problemu nez pomoci.

jm
hodnocení

0x
No nevím... Pokud vjedu do křižovatky, měl bych mít jistotu že můžu pokračovat. Jestli tam není připojovací pruh. Považuji toto chování v rozporu s vyhláškou.
doplněno 10.02.21 18:51: Je to o výkladu a situaci na místě. Chce to GPS, z fotky jde prd poznat.

Budu oponovat. Do křižovatky vjedete a budete pokračovat do místa, kde nebudete nikomu překážet. Poté, co budete mít možnost pokračovat dále, pojedete dál. Nic z toho není v rozporu s příslušnými předpisy. Pokud nesouhlasíte, najděte mi v z. č. 361/2000Sb. ustanovení, které mi to zakazuje. Ovšem spíš se bude jednat o výklad toho ustanovení.

honzin*
Satame, se vší úctou, je to v hrubém rozporu s pravidlem základním. Jezdit čitelne a předvídatelně. Ale vůbec mě nepřekvapuje, že velká část "taky řidičů" bude krčit rameny a co jako je problém...

jm, se vší úctou, "Pokud vjedu do křižovatky, měl bych mít jistotu že můžu pokračovat." to nemůžete mít skoro nikdy jistotu.

po vložení odkazu na mapy.cz :

Pokud by byl velký provoz, nacpal bych se tam - je tam místo na jedno osobní auto.

Při slabším provozu bych i s osobákem čekal na normální možnost jízdy bez vylekání ostatních účastníků provozu. Předpokládám, že to je mimo obec a normální jízdu 70-90km za hodinu může takový aktivní vjezdec ovlivnit dost zásadně. Lidi budou "pouštět", dupnou na brzdu vlastně bez důvodu... ideální místo pro nehody.

jm
@milane já měl dopsat k tomu projetí ještě Aniž by ohrozil...

@satam: § 22 odst. 3 "Řidič nesmí vjet do křižovatky, nedovoluje-li mu situace pokračovat v jízdě v křižovatce a za křižovatkou, takže by byl nucen zastavit vozidlo v křižovatce. To neplatí, pokud řidič zastavuje vozidlo v křižovatce za účelem plnění povinností podle § 5 odst. 1 písm. h) nebo při odbočení vlevo podle § 21 odst. 5."

§ 5 jsou chodci v křižovatce a § 21 přednost protijedoucím.

hodnocení

0x

Dejte GPS místa.

vidíte v tom nějaky problém

ano i ne. Bude záležet na konkrétní situaci, dále dle druhu vozidla a ostatních účastníků provozu. Jinak to bude u autobusu s vlekem, jinak u Fiatu 600.

jannavratil
hodnocení

mapy.cz/...

samozřejmě věděl jsem že můžu a když za sebou stojí 2 auta tak třetí už do prava nemůže, také jsem věděl a proto jsem tam vjel, jen kolega měl problém, jinak nikdo netroubil

Zastavím na Stopce a počkám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]