Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vibrace auta a motoru

Od: marek010 odpovědí: 7 změna:
Zdravím, od dnešního rána jsem spozoroval, že auto při volnoběhu celé vibruje, když se rozjedu tak problém je pryč.. Máte někdo s tímhle zkušenosti? Co jsem koukal pod kapotu tak motor se celý třepe, což nevím jestli tak má být, ale znepokojilo mě to... Otáčky mi neklesaji naopak když přidám tak se auto zklidní.. Auto Toyota Corolla 1.4 rv2004.. Najeto má 201tis nové rozvody cca 5000 km zpět

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ortiesl
hodnocení

0x
Silentbloky v uchytech motoru K.O

jezevec*
hodnocení

0x

Určitě na diagnostiku, těch příčin může být celá řada - od vadnýho silentbloku, přes spojku (chvěje se to i při sešlápnutí spojkovýho pedálu? ) až po snímač otáček...

marek010
hodnocení

Po seslapnuti spojky se nic nestalo

marek010
hodnocení

Ano chvěje i při seslapnuti

marek010
hodnocení

0x

Update: video jsem točil při zahřátém motoru, kde otáčky opět klesly a auto celé vibrovalo a nahrál jsem si zvuk motoru.. slyším tam prostě nepříjemné cvakání/klepání, nevím jak to popsat a zajímavé, že motor se už nechvěl.. za jízdy auto začalo vydávat zvuk, ze kterého mám pocit, jakoby z něj mělo brzo něco odpadnout.. ale až při vyšších rychlostech.
Dokážete někdo podle zvuku z videa poznat nebo aspon příblížit o co by se mohlo jednat? Díky.
Do servisu jedu ráno, ale aspon bych chtěl přibližně vědět.

video-1612936955.mp4 1.94 MB

marek010
hodnocení

0x

Jinak pardon, v původním dotazu jsem psal, že otáčky mi volnoběh neklesají, ale bohužel začaly.. při zahřátém motoru a čím níž, tím větší vibrace.

jezevec*

No tak jestli ti klesají otáčky a úměrně s tím se zvyšují vibrace motoru, tak je to proto, že laicky řečeno motor má tendenci chcípnout. Takže diagnostika, chyba může být na řadě míst - váha vzduchu, snímač otáček, řídící jednotka...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]