Nejste přihlášen/a.
Zdravím rádce přes auta, já to rozhodně nejsem. Potřebuji poradit, jak bude probíhat přepis /odhlášení.
Za tři dny si jedu pro roční auto do bazaru a dávám protiúčtem své nynější auto. Bazar mně předá auto na původních značkách z jiného kraje. Co budu muset zařídit? Přihlásit nové a odhlásit na základě kupní smlouvy staré. Ale jak na to?
Prosím, o polopatickou nápovědu, ať nejedu pro auto jako úplný neználek. Děkuji.
Označení kraje je dnes už (bohužel) formalita, která nemá v praxi žádný význam. Změna není povinná, leda že byly původní poškozené, pak se dají vyměnit za "ty správné". Takže nejspíše dostanete do ruky techničák a plnou moc abyste to za bazar moh vyřídit. Opačný směr si asi bazar na základě plné moci od vás udělá. Podrobně vám to vysvětlí při přebírání vozu.
Pokud už znáte RZ nebo alespoň VIN, tak si nezapomeňte vyřídit pojistku.
auta se na základě kupní smlouvy nepřihlašují ani neodhlašují, první zápis nového vozidla do evidence je popsán v §6 zájona č. 56/20012 Sb., změna vlastníjka / provozovatele je popsána v §8 zákona...podívejte se co vše máte a volejte své úřednici...ale vy v ruce nic nemáte a řešíte co bude za 3 dny, na čem se dohodnete - nedohodnete s bazarem, co bude a nebude k dispozici..bazary zpravidla zajištují na základě plné moci i přepisy aut. možná dostabnete auto z jiného kraje už abn sebe...
začal bych proto komunikací s bazarem..pak až budete mít v ruce nějaké podklady, pokračoval bych komunikací s vlastní úřednicí vlasntího úřasdu..
bez dokladů, bez evidenčky, bez zelené karty a bez plné moci s ověřeným podpisem neuděláte vůbec nic...
Vy snad máteˇkřišťálovou kouli a navíc vy čtete asi ob řádek.
- nejedná se o NOVÉ vozidlo jak popisujete - rada na prd
- kontaktujte SVOU úřednici - nevlastním svou úřednici, tudíž radu nemohu využít
- tvrdíte, že v ruce nemám NIC a něco řeším - dokonce mám sjednané zák. pojištění, asi bez dokladů bych to nezvládla
Kde jste tyto zmatky četl?
-
To bylo zajímavé poděkování, myslím, že jsem odpověděl vyčerpávajícím způsobem, poslední větou, možná i nad nad rámec dotazu, zavolejte si tedy o ještě podrobnější radu mé úřednici, když nemáte zájem celou věc řádně popsat
budete mít nějaké auto, cca za 3 dny, roční, má značky jiného kraje...ale co k němu máte neuvádíte, takže bez křišťálové koule nebo ochoty tazatelky řádně popsat životní situaci to podrobněji nepůjde...kupní smlova se k odhlášení ani přihlášení nepoužívá...lidé ( i některé ženy) si pletou postupy podle §6 a §8, proto každého upozorňuji na ten rozdíl...
Pokuid jste si ta zákonná ustanovení přečetla, máte jasno v tom že budete postupovat podle §8 a předkládat budete to, co jsem vyjmenoval v mé odpovědi, viz poslední věta
No hlavně tě bazar oholí na tom protiúčtu , dám příklad , co má hodnotu cca 100 000 - tak bazar dá za protiúčet 50 000, a to se vyplatí?
Jinak ted bazary chtějí už většinou zaregistrovat prodavající vůz ihned při prodeji v jejich městě , protože nejsou tak naivní jako u nás půl národu že se spoléhají na kupce že ten zaregistruje vůz - což se občas nestane a je problém,
Doufám že jdete do Áček?
Staré auto tam prodáte ,odhlásíte povinné ručení ,za tři měsíce se ozve ČKP že vůz není pojištěn ,toto vyvrátíte kupní smlouvou .
Bazaru se zeptejte dopředu ,jestli vám dá plnou moc k přihlášení u vás ,nebo budete registrovat u nich ,v tom případě tam strávíte celý den ,evidenčka a možná i přepis,když to časově nevyjde tak vy jim necháte plnou moc k přepisu .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.