Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škrabka na okna

Od: pepeek odpovědí: 18 změna:
Zdravím, lze plastovou škrabkou na okna škrabat i karosérii? Jde mi o to že na střeše a kapotě mám silnou vrstvu ledu a bojím se jestli nepoškrábu lak. Děkuji za odpověď.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezevec*
hodnocení

6x

Poškrábeš. Nedělej to... Samozřejmě u 20 let starýho auta bych to neřešil, ale laku to dobře neudělá...

hodnocení

5x

Určitě v žádným případě neškrábat lak ničím. Omést a buď zajet na wapku a led rozpustit, nebo koupit sprej na rozmrazování.

hodnocení

4x

na co chcete škrábat střechu a kapotu? to jsem nikdy nedělal jenom okna

pepeek
hodnocení

Nepřijde mi bezpečné jezdit s takovým kusem ledu na střeše.

hodnocení

3x
Parkuju 10 metrů od nonstop ruční myčky, uvidíme jestli zítra bude potřeba :)
Sáhnout na lak škrabkou by mě ani nenapadlo...

hodnocení

2x
Dnes jsem přes hodinu uvolňovat auto z ledového krunýře. Naštěstí odpoledne bylo trochu nad nulou. Takže silný led dřevem poklepat a led oloupat. Na silný led jsou škrabky a rozmrazovácí spreje zcela neúčinné.
re4zon
Tepla voda je ucinna dost. Pokud je tedy v dosahu.

hodnocení

2x

Lak poškrábe i plastová, viděl jsem i přední skro poškrábané škrabkou s mosazným plechem, prý to sklo bylo znečištěné i něčím jako písek. Každopádně v protisvětle to bylo dost protivný.

Proto škrabku nepoužívám, mám v autě jen smetáček na ometení a PET flašku na teplou vodu. Ta spolehlivě pomohla i od dnešní ledové vrstvy, jen jsem to musel polít opakovaně.

jabraka*

Plastová škrabka lak nepoškrábe.Ale jen v čistém stavu.Při škrábání ledu je v něm obsažen i prach,dokonce i písek.Ten je škrabkou nabrán a tím se lak poškodí.Sklo je daleko tvrdší,takže vydrží víc.Ale po nějaké době se poškrábe i sklo.

Odstranit led na okně je nejlepší použitím roztoku glycerinu v denaturovaném lihu.Stačí potřít hadrem.

JABRAKA

hodnocení

1x

Určitě bych to neškrábal.

hodnocení

0x

Já mám kliku,škrabku nepotřebuji. Parkuji před oknem dílny,takže do auta dávám přímotop. Ráno,když si jdu zapálit,ho zapnu. Po snídani a kafi vyřešeno,rozmraženo,teplo...*ua*. Ta škrabka lak poničí,což by mi u mých křápů nevadilo,ale ta práce...

hodnocení

0x
Nebudu zakládat nové vlákno, ale zeptám se tady. Jak byste u paneláku a nového auta řešili dnešní krustu ledu? Automatická zrcátka jsem očistil dřevěnou obracečkou z kuchyně bez ostrych hran a ostatní mě čeká zítra. Nechat běžet na volnobeh a normálně skrabkou za pomoci topení to sundat z bočních skel?

Mám Peugeota Partner, ten má sklopná zrcátka hodně náchylná na vrstvu sněhu, či ledu. Ometu, poleju teplou vodou (stejně jako okna) a jede se...

re4zon
Polit teplou vodou. Pomalu, at to hned nestece. Povoli to a jde to skrabkou krasne dolu. Mensi vrstva i bez skrabky. Polit i sterace a okno setrit. Bocni po politi utrit, jinak to zas namrzne, a hlavne nestahovat dokud se auto neohreje, muze to byt primrzle i tam kam teplo nezatece a da se urvat stahovacka.

hodnocení

0x

Používám PET flašku s vlažnou vodou.

Mechanické šrábání je vždy brutál. Hodně lidí šrabkou poničí nejen lak, ale i gumový bauset okna. O laku ani nemluvě.

asd1
hodnocení

0x

Škrabat NE, nejlíp ani skla..

Námrazu na sklech PETflaška s teplou (i vlažnou) vodou, dvoulitrovka, dírka ve víčku aby hezky stříkala.

Ledovej pancíř aspoň kýbl teplý vody a košťátko - nateče pod led ohřeje plech, led odtaje a košťátkem ho smeteš... Navíc umeješ auto od soli. Akorát pak jak je to mokrý tak nenamazaný těsnění přimrzne *smich* Maže se silikonem nebo glycerínem nejlíp už na podzim..

honzin*

Škrabat NE, nejlíp ani skla.. Mám dojem, že bude záležet také na konkrétním autě. Co jsem roky jezdil oktávkou, tak po 2 letech jsem mě sklo pěkně zašlý a důlkatý. To sklo mi prostě přišlo strašně měkký. Nyní mám 3 rokem jinou značku a přední sklo okno je prakticky, jak když jsem to kupoval. Na svém se škrabat skla fakt nebojím.

leclerc
hodnocení

0x

Karosérii určitě neškrabat škrabkou na okna. Pokud by tam byly hodně velké kusy ledu, tak to zkuste třeba menší gumovou paličkou a jemně poklepat, pak by se led měl rozbít a pozor na okna, ale i tak je to zbytečné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]