Nejste přihlášen/a.
Ahoj, zkoušel jsem jet po ledu a při větším protáčením kol při rychlosti 15km/h mi auto chcíplo, už nevím jestli jsem vypustil spojku nebo tak, bylo tam 3000-3500 otáček :D měl jsem tam jedničku. Nevíte čím to mohlo být? Je tam nějaká ochrana, že když se víc protáčí kola, tak to chcípne? Potom mi to už neudělalo.. žádná kontrolka mi nevyskočila. Normálně mi auto nikdy nechcíplo. Nemám žádné zkušenosti s ježděním v zimně, mám řidičák půl roku a chtěl jsem to zkusit u nás na plácku kde lidi chodí driftovat. Chci zkusit jak se to chová a tak. Dnes jdu zkusit zase.
Fabia 1.4 mpi 50kw
Ani se to auto nezatřepalo jako když třeba pustíte spojku a ono se pohne, asi to bylo tím ledem, ale prostě to chcíplo bez toho abych si toho nějak všiml :D..
Těžko říct, prostě chcíplo :D Žádná ochrana tam neni, tak asi erupce na Slunci
Keců typu "3000 ot. a jednička na ledu = zločin" si nevšímej, blbnout na bezpečným plácku a vyzkoušet si jak se auto chová v různých situacích je naopak dobrý.
Pozor na boční smyk a přechod z ledu na asfalt, pokud máš boční bagy tak to zadrhnutí o asfalt může ŘJ vyhodnotit jako boční náraz a pustí je
asd1 víš co spouští pytle airbagů? Je tam ocelová kulička co přetlačí pružinku a posune sebe s magnetem přes jazýčkový kontakt. Žádná věda. To by muselo být silné přetížení, aby to buchlo
Napiš ten dotaz výrobci auta. A nezapomeň přesně popsat, cos v tom okamžiku s autem dělal.
To je zase dotaz na vyznamenání tazatele.
3000 otáček na jedničku na ledě? To má udělat jako co? Já když se rozjíždím bez ledu, tak přeřazuju dříve než na 3000 otáčkách. A když se rozjíždím na ledě, tak tam klidně dám dvojku.
Řekl bych, že bys měl nastudovat všechny asistenční systémy, které má auto zabudované. Pak si rozmysli které před tvými pokusy vypneš - pokud vůbec jdou vypnout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.