Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fabka skoro netopi a už nevím co víc udelat

Od: travson odpovědí: 18 změna:
Cus kluci, mám problém s tou mojí fabkou motor 2.0mpi 85kw s klimou 2001, už jsem tady jednu otázku měl, ale pořád to zlobí.. Termostat podruhé vyměněn, kapalina vyměněna komplet za novou, misici klapka v pořádku.. Po tomhle všem to topilo jak blázen a po nějakem měsíci? To fouká jen vlažné, do nádobky to netlakuje a voda se neztrácí ani olej tam není, co jsem si vsimnul a absolutně nechápu, tak je to že když u nás jedu z prudkého kopce, tak to fouká studené, ale pokud jedu do kopce, tak ty ofuky horej a po chvilce na rovině to je zase vlažný... Na dálnici to je taky vlažný.. Předevčírem jsem tomu dával kotel jako svine 5k otacek pořád a po jízdě úplně studenej motor, přijde mi že je podchlazenej.. Ani hadice nebyly horký prostě jak kdyby se ten motor natolik chladil během jízdy že by to bylo podchlazeny?zkoušel jsem dát i karton před chladič, ale beze změny... dělá to hlavně když je okolo té 0 a minus teploty venkovní, když je nějakých 7 a víc tak to topí víc a hlavně po jízdě je teplý motor na dotek.. Ručička na 90° a podle diagnostiky taky 90stupnu, tak dík za případný rady a jinak na to seru a budu jezdit v bundě protože už fakt nevim

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kare
hodnocení

0x
Tak snad nějakou teplou bundu máte, těžko teď vybírat v dětském.
travson
hodnocení

Naštěstí mám :D

hodnocení

0x
Dej novej termostat od renomovaneho výrobce nejlépe Mahle či Wahler

Tak, používej značkové díly. Ne šmejdy.

Ideálně originální VW AG díl ve škodovce. Ne náhrady!

hodnocení

0x

skoda-dily.cz/...

Pokud je to on, tak kup u dealera VW nebo Škodovky.

Pouze originální díl.

Kapalinu pouze G13 origo škodu a namíchej na max. -15 - 26C (nižší teplota způsobí špatný přenos a výměnu tepla).

- díky tomu se ani nebude správně otvírat termostat.

petrovic
hodnocení

0x

Napis znacku termostatu, ktery jsi tam dal. Za me jedine Wahler, nebo origo. Nemas tu chladici kapalinu namichanou nejak na brutalni mraz? Ona pak blbe vede teplo.

travson
hodnocení

Teď úplně z hlavy nevím, origo to nebude, doma se podívám na baleni, ale je mi divný že z kopce to netopi a do kopce topí, ne po chvilce, ale ihned jak se auto nakloní dokopce, jak kdyby do radiátoru natekla hořká voda a začalo to topit... Chladící tam je do - 30 cca
asd1

Jestli reaguje hned na změnu polohy.. tak nějaký kontakt v elektrice, klapky, zavzdušnění a při záklonu to začne téct do výměníku...

Termostat ověříš rukoměrem - hadice k chladiči do ohřátí naprovozní teplotu studená.. A při stání na místě by se ohřívalo až na provozní teplotu (neproudí vzduch přes chladič = i když je teplej tak moc nechladí) a při rozjetí by to hned šlo zase dolu..

petrovic

Zajímavé. A je těšnění okolo termostatu v pořádku? nemůže tam lítat tam a zpátky? nemá na sobě náhoudu orientační šipku, jako že jak patří do auta? Některé mají označeno popiskem TOP a hned vedle toho maji malinkou dírku s kuličkou. Kdyby byl vzhůru nohama, mohl by dělat problém.

A není to zavzdušněný/špatně odvzdušněný/?

A nakolik jsi namíchal nemrzku?

travson
hodnocení

Termostat funguje podle mě dobře, trubky u chladiče jsou teplý až po ohrátí co jsem na to sahal každou chvilku a auto jelo na volnoběh, ta nemrzka tam je na nějakých - 30cca..zabzdusneny to podle mě být už nemůže, tahle soustava se odvzdusnuje sama, dělal jsem to i tak, že jsem otevřel vicko a Skoro 10minut jsem to držel v 3k otackach,pumpa funguje je vidět jak saje z nádobky a přepadem se vrací, jedině mě napadlo ještě nějaký teplotní čidlo, nebo ventil jestli to má někde? Nebo ucpaný výměník, ale to by zase netopilo pokud bych jel do kopce.. Fakt už nevím co víc prostě :D u kámoše ve fabce po 10minutach jízdy jak v sauně a u mě po 45minutach klepes kosu .. Zahada
petrovic

Stale cekam na tu znacku termostatu.

Petrovic, tomu už není pomoci...

Termostat funguje podle mě dobře

petrovic

Jo, nejspis funguje dobre. Nekdo prijde pro radu a neda se z neho vytahnout ani zakladni info. To me zveda ze zidle. Me zajimala znacka. Protoze je divne, ze po mesici se mu najednou udelala vzduchova kapsa a topi to jen do kopce. Neco mi na tom smrdi.

hodnocení

0x
A co takhle: je průchozí výměník topení? Ventil ovládání topení je funkční? Klapka topení pouští vzduch přes vyměník? Nebere topení vzduch před výměníkem?
travson
hodnocení

Toť otázka, ty trubky tam jsou tak na nic, že se tam skoro rukou nedostanu, ovládání i klapka jsou funkci, právě nějaký ventil jsem potřeboval vědět zda tam někde je a někdo mi řekne přesně kde, a vzduch před výměníkem jestli bere si nemyslím, protoze pokud jedu do prudkého kopce nahoru, tak to topi
travson
hodnocení

Zrovna včera to topilo tak akorát asi po 40minutach jizdy, na volnoběh foukalo studeny, dělá si to co chce každým dnem jinak, někdy to na ten volnoběh topí někdy zastavím a studený vzduch.. Z kopce studený vzduch, otočím auto do kopce a vzduch teplý..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]