Nejste přihlášen/a.
Já bych volil toho prvního, protože se mi na fotkách líbí víc, i když to bude asi tím, že dotyčný umí líp fotit. Ovšem má lepší výbavu, je po 1. majiteli a nebyl dotažen z Německa do bazaru. Ten druhý byl v Německu nejspíš koupen tak za 100 tisíc, proto má taky okna na ruční pohon a kdoví jak je to s těma km a celkovým stavem .
Tenhle Focus je snad ještě hnusnější než Multipla. Ale proti vkusu... Schvaluji výběr v malých bazarech, ale zrovna u těch dvou žádné špičkové reference nevidím. Hanousek je spíš klasický bazar a ten druhý se ani neobtěžuje uvést celé jméno. Podle telefonu nějaký Autoeasy, prostě další z tisíců filutů tahajících auta. Ještě bych hledal.
Nejhorší je, že člověk s výběrem stráví měsíce, sežere mu to všechen čas a pak je to stejně skoro dycky 50 na 50, jen můžete zmenšit tu pravděpodobnost koupení špatného auta ale nic víc :D pak taky sto lidí sto chutí sto zkušeností :D kdybych nemusel jezdit do práce autem, vyseru se na to a jezdím mhd a auto nemám :D
Prozradím vám jednu věc, která asi lidem často ujde. Kdokoliv prodává vůz z baráku, prodává ho kvůli tomu, že se mu nevyplatilo investovat do servisu a raději si koupil nový.
Počítat se servisem ojetého auta za 100tis tak, že máte v kapse 30tis, to je taková loterie jako v sazce.
Já si kupoval schválně auto po nehodě, abych věděl, že si opravím a bude to ok. Bylo to jen za 45tis, vrazil jsem do toho asi 15tis a jezdil 120 tis km, než jsem to prodal za 25 dál.
Nejlepší je vyhledat v tomhle vážně odborníka. Já až na vyjímky z Česka auto nekoupím. Koupil jsem Fiestu sport od kamaráda nebo pumu za směšnou cenu, ale pořadny auta si dovezu z Rakouska. Vždy auta s vadou nebo po bouracce a pak si to řeším sám. Osobně bych se obrátil na někoho, kdo ta auta vozí a dělá třeba jen konkrétní značku. Dovede si pak poradit s ND a opravou celkově.
Bazaru bych se vyhnul, ikdyz mám i jednu relativně slušnou zkušenost, ikdyz to 100% taky nebylo.
Spousta lidí auta prodává auta jen proto, že je omrzela.
Já jsem třeba magor a auta měním 1-2x ročně, byť jsou vždy TOP stavu.
Mno nevim, 8 let starýho Fíka jsem kupoval za 60k i s dovozem a postavením na CZ značky, výbava tak akorát, top stav, měl skutečných 140k.. Nový stálo půl mega na naše.. Teď má 16 let a furt jezdí bez větší poruchy.. MK3 je složitější auto s větší pravděpodobností poruch/ dražší údržbou, tak by cena měla být spíš nižší.. Akorát míň rezne a je bezpečnější (zato těžší tak hůř jede..)
Rozvody s VCT mechanikou moc levný nejsou (a nevyměnit i přesuvníky často znamená rozvod brzy dělat znova - začnou rachtat a musíš), jinak motor OK.
Aktuálně bych místo Fíka bral spíš Tipo s 1,4 T-jet, výborný motor bez kurvítek, na palubce ještě čudlíky atd.
Hustý, mě se ty auto líbí a kdybych sehnal kolem 100k, tak zbytek nechám na případné opravy. To sis našel na něměckých bazerech? Klasika mobile.de? I když bůh ví,jak to teď je s převozem.
To víš, asd1 je šťastlivec, který ví o tajném ráji, kde auta stojí třetinu ceny a ještě mají lepší výbavu a stav... Mě teda zatím takové auto nikdo nedovezl.
Houby šťastlivec, ale hledal jsem asi dva měsíce. Borci dostali služebák, tohle jako třetí auto jim překáželo na dvorku. A svítila tam kontrolka bagu tak to nikdo nechtěl (vadný přední čidlo nárazu, sehnal jsem nový originál za pětikilo).
mobile nebo autoscout příp. i další.. Od privatu (vytřídit bazary co se tváří jako privat (jasnej podvodník), taky turky a araby) Dovoz teď asi problém protože Covid = testy, karanténa... V ČR jsem hledal taky, ale nenašel, všechno buď za nesmysl nebo se zásadníma chybama, naleštěný šrot atd. A vzhledem k elektrosluníčkaření asi cena ojetých klasických aut šla nahoru.. Ale do 100k to musí jít sehnat v pohodě, jen to chce hledat a vytřídit šrot..
Tak to já hledám třeba i rok. Prakticky hned co jedno auto koupím, tak začnu vybírat nové. Vždy když nějaké dovezu, tak poslouchám ze všech stran stejné chytré kecy... Auto sice jako pěkný, ale ty vole tos za to dal tolik? To já bych sehnal za polovic, v kůži a s xenonama... I prd velebnosti, nesehnal. A oni pak stojí se svýma "za polovic" věčně v servisu a já spokojeně jezdím.
Nehledám levný auto, ale dobrý auto za levno. Najít se dají, jen to chce umět hledat a umět vytřídit to dobrý mezi haldou šrotu.. Ale šrot může být/ často je i mezi těma drahýma, jen je to o něco míň pravděpodobnější..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.