Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

K čemu je kabel v černém připínáčku připojenému k baterii

Od: kj odpovědí: 8 změna:

Zdravím, prosím Vás, nestartuje mi auto, přestože elektřina funguje. Všechny kontrolky svítí, ale motor se ani nepokouší nastartovat. Při vracení baterie se mi před očima odpojil kabel, který nevím k čemu je a bojím se, že jsem ho omylem natrhnul při jejím vytahování. Můžete mi, prosím, poradit co to je to za kabel a jakou má souvislost s tím, že auto nestartuje? Chtěl bych věřit, že je jen nedostatečně nabitá, ale faktem je, že mám právě v autě kabel, který je asi odtržený od připínáčku, který pravděpodobně ani není správně nasazený zpět k baterii. Omlouvám se za kvalitu fotek, snad půjde poznat, co tam je.

K čemu je kabel v černém připínáčku připojenému k baterii

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Fotka je hooodně špatná, ale vidím tam plusovou svorku autobaterie a z ní několik vývodů. Jeden se vám utrhl? Tak samozřejmě teď něčemu chybí napětí. Je to potřeba zapojit zpátky. Ale z té fotky je fakt prd vidět.

kj
hodnocení

Děkuju za odpověď. Kam přesně je, prosím Vás, třeba ten kabel pověsit? Jak postupovat, jestli se ten kabel odtrhnul od té černé sponky?

Nejprve udělej lepší fotku!

Taky by bylo dobrý k tý fotce napsat, co je to za typ auta.*hledam*

Tahle plechová trojsvorka je tuším italská MTA. Třeba to bude Fiat, Alfa, Citron, Peugot,... Ale MTA věci na elektrice používá více výrobců aut. Tak schválně :)

dnaelektro.cz/...

jenda2*
hodnocení

0x
Treba Tranzit ma toto jako snimac pro inteligentni nabijeni akumulatoru. Po odpojeni aktik nabiji normalne, pri zapojeni nabiji obcas podle jizdy. Dokaze znicit akumulator soustavnym nedobijenim. Na internetu je spousta pripominek k tomuto kurvitku.

kdyby to byl případ tazatele, tak mu ale auto bude normálně startovat a jezdit :)

jenda2*
Co si predstavit pod informaci, ze kontrolky sviti a nelze nastartovat. Netoci starter z duvodu vybiteho akumulatoru ale kontrolky stale sviti?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]