Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

EVAP? - náhradní díl

Od: lukynekvole odpovědí: 3 změna:
Zdravím, mám dotaz, začla mi svítit kontrolka motoru, koupil jsem diagnostiku, která mi našla chybu : P0441, která odkazuje na: Vetraci ventil, palivové nadrže, nebo na Evaporation Carbon Charcoal Canister ( viz obrázek )problém je v tom, že samotný EVAP ( ta nádobka na obrázku, zakoupit nejde - jen na e-bay atp... ) a větrací ventil sehnat jde ale jen s jiným číslem. A original taky pouze jen přes e-bay. Mám Škoda Octavia 2 RS 147 KW rv. 2011, koupil jsem aditiva a po vyjetí zhruba čtvrtky nádrže mi kontrolka zhasla, ale v diagnostice chyba fůrt je. Zajímalo by mě, když zajedu do servisu, jestli mi objednají přímo jednotlivé kusy, nebo to budu muset přímo nechat vyměnit v servise? Platit za servis se mi nechce, když to zvládnu sám. Spíš se jedná o to, že to na stránkách s autodílama prostě nemají. Díky za případné odpovědi předem.doplněno 05.02.21 07:12: Ještě doplňuji, že jsem zjistil, že se jedná o tzv: nádobku s aktivním uhlím,k z které vede hadička na samotný větrací ventil palivové nádrže. Dá se teda koupit někde celý origo kus?Motor je 2.0 TSI
EVAP? - náhradní díl

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

xenofob
hodnocení

0x

servis není maloobchod, proto je hloupé ptát se tady, jak zareagují...ten můj servis neprovozuje maloobchodní prodej dílů a díly lidem z ulice neprodává

hodnocení

0x

Bohužel se budete muset rozmyslet. Buď nechat opravit v servisu nebo si díly opatřit jinou cestou, než je servis.

hodnocení

0x

Je trochu divné,že náhradné diely na škodovku sa vám nedarí kúpiť v republike. S určitosťou viem,že v autorizovanom servise vám to predajú za ich cenu a bez montáže originálny diel a to už nevravím o iných predajcoch.

doplněno 05.02.21 10:37:

Tu je tá hadica,čo môže byť zanesená:

zbozi.cz/...

A tu ten ventil. Sú dva druhy,podľa kódu motora,ten ste nezverejnili. N80:

skoda-dily.cz/...

Ten druhý typ je pre menší obsah.

Ďalej chybu musíte vymazať diagnostikou,hoci kontrolka už nesvieti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]