Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej/přepis starého auta v covid době; nebo lépe sešrotovat?

Od: nimha® odpovědí: 12 změna:

Zdravím,

koupil jsem na podzim nové auto a řeším teď, co s tím starým. Prodejní cena by byla jen cca 25.000 Kč max., takže bazary to neveznou a přímý prodej komplikují v podstatě zavřené registry (aspoň tady v Praze), bo covid.

Přemýšlím, co s tím. Ideálně bych rád jako vždy podepsal s kupujícím smlouvu a hned s ním jel na evidenčku a přepis. Jenže to teď nejde a asi dlouho nepůjde. Bojím se dát jen plnou moc, jelikož pokud by to nepřepsal, hrozí v současné podobě zákona sankce spíše mě (pokuta za nepřevod, + ev. sankce od ČKP a pokuty).

Přemyšlím, jestli by to šlo vyřešit kvalitní smlouvou, kde by byla smluvní sankce v případě udělení pokut (v jejich výši) + že smlouva by měla ověřené podpisy.

Poslední alternatovou je eko-likvidace, což je přece jen škoda, jak finančně, tak že auto jezdí dobře a má jen 170kkm najeto.

Problém je bohužel v tom, že nemůžu moc čekat, jelikož od dubna nám tu zavádí modré zóny (takže jedno auto max.) a v červenci auto končí STK, čímž se celá věc dále komplikuje, nehledě na starost o 2 auta, 2 pojistky atd.

Jak z toho nejlépe ven?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zkontrolujte ostatní registry v okolí Prahy a tam to přepíšete. Žádná smlouva Vás neosvobodí od povinnosti podat žádost o přepis. Stovky lidí přepisuje vozidla, proč to nejde i Vám.

hodnocení

2x
Klidně bych to prodal dnes se da auto přepsat na jakémkoliv úřadě ve vetším městě takže bych se poohlid po uřadech mimo prahu
Sam sem jel do 25km vzdalenýho města kde nebyla ani noha a přepis proběhl okamžite a bez obědnaní
A stavili jste se pak na oběd?

Žel nestavili-restaurace jsou přece zavřené,to nevíte?

Já vím ,to mě napadlo když jsem viděl to obědnaní.:)

To byla doba, nežli jsem to pochopil.

a bez obědnaní

04.02.21 18:45

*haha**mir*

hodnocení

2x

Jediná rada navíc ,co tu sice padla ale přesto napíšu-NEDÁVEJTE auto, doklady a klíče z ruky bez zápisu ZMĚNY!Raději si vezměte PM od kupce, než abyste ji dal Vy! Jinak EvK platí dnes měsíc,takže není problém objednat na STK a stejně tak objednat na úřad k zápisu změny!

Pokud to stojí za to-tak rozhodit sítě (inzeráty) a prodat v opačném případu pak ekolokvidace! Pokud se neprodá do konce TK!

hodnocení

2x

A co je to za auto. Některé zachovalé kusy nebo nadstandartní či jinak speciální výbavy se z principu nedávají na vrakáč.

Na vrakáči dostaneš max. 2000kč tuším, ale zbavit se ho dokážeš během dne.

jirib
hodnocení

2x
Na registry se lze objednat i on-line.Evidenčku můžete mít již hotovou.Plnou moc určitě nedávejte!
Proč řešíte STK,tu můžete udělat rovnou při evidenčce,ať má nový majitel klid.
Pokuď budou nějaké závady,je lepší asi ekolikvidace.

hodnocení

Diky za Vase reakce.

Auto je ford focus combi, r.v. 2002.

V Praze je to opravdu bez sance - jde to jen na 4 mistech, vsechny maji jen 2 puldny v tydnu, na objednani, ktere je ale vybrane hned po vyveseni. Porad radi, ze aby se ne uplne dulezite veci nechaly na jindy, jenze takhle je to tu od rijna... zkusim tedy sondovat, kde mimo Prahu by to udelali; to delaji jake obce? (To budou mit radost z prazaka...)

Klidně můžete i dál od Prahy dle termínů!

Jinak byli jsme na zápisu změny, JH, někdy v říjnu a přesto, že jsme museli na 2x tak za dvě hodiny bylo hotovo.A nebyla rezervace,Dnes to asi bude krapet delší ale s rezervací.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]