Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Virtualni rovozovatel

Od: gubaxan® odpovědí: 6 změna:
Zdravim.
Nemel nekdo zkusenosti s virtualnim provozovatelem? Co jsem se docetl v zakonech, tak castka za pokutu je vymahana z provozovatele, nikoli z majitele.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Rozsudek NSS č.j. 1 As 222/2017 - 45 ze 28.2.2018
Pokud by však evidovaný stav v rejstříku silničních vozidel byl pouze důsledkem snahy se vyhnout deliktní odpovědnosti provozovatele a jako provozovatel (vlastník) vozidla byla v registru silničních vozidel uvedena účelově jiná osoba, než která je vlastníkem nebo která provozuje vozidlo na základě jiného právního titulu, správní orgán by při rozhodování o deliktu provozovatele k evidenčnímu stavu v registru silničních vozidel nepřihlédl.

nssoud.cz/...

Tento rozsudek tu již byl několikrát publikován. Je to moc dlouhé a náročné čtení.

už nemám body...

re4zon
hodnocení

3x
Ac jsem priznivcem boje s urady minimalne v pripade dodatecne dane nazyvane "odpovednost provozovatele", tuhle kravinu rozhodne nemuzu doporucit. Uz protoze je to projekt armenskeho blba, toho casu ve vazbe, a jeho pritroubleho kamarada s advokatni licenci.

dokončím větu... pritroubleho kamarada s advokatni licenci,
který ještě nesedí, ale všeho dočasu.

hodnocení

2x

A provozovatel si ji vezme jako jinak nazvanou částku od majitele a kruh je uzavřen.

Jak někdo může být tak hloupí...

Já jsem za 15 let platil 3 pokuty nepřesahující částku 2000kč. Kolik asi nastrkáš pochybné firmě za 15 let?

:-P

hodnocení

2x

A jak byste si představoval zapsání virtuálního provozovatele do příslušných dokladů (ORV I a ORV II)?

Podle mě je to nesmysl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]