Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teplota chladicí kapaliny

Od: slavo® odpovědí: 5 změna:

Je velká závada když ručička je stále na začátku - asi odešlo čidlo.

Dá se s tím jezdit?

doplněno 04.02.21 09:59:

Pro mikihanse - je to jedničková fábie

Pro diesel - budu ho mít devátým rokem, termostat byl od té doby měněn už dvakrát - jednou vysypaný a podruhé prasklý klobouček.

doplněno 04.02.21 19:58:

Tak to bylo teplotní čidlo.

Startování bylo obtížnější a i rozjezd z křižovatky - musel jsem přidat více plynu- mělo snahu to chcípat.

Řídící jednotka nedostávala informace o teplotě motoru, tak nevím jak nastavovala bohatost směsi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Bude to termostat i když možnost vadného čidla tu taky je
Jezdit se stim da bez problémú akorat se vám vúz odvděčí větší spotřebou

hodnocení

4x
Oni taky záleží, co to je za auto. Může totiž jen kecat ukazatel, s tím můžete jezdit klidně pořád. Nebo si ŘJ bude myslet, že je motor studený, i když je zahřátý, s tím se dá nouzově jezdit, ale ne dlouho. Nebo je vadný termostat a motor se vůbec nezahřeje, s tím se dá taky nějakou dobu jezdit, ale motoru to rozhodně nesvědčí.

hodnocení

3x

Jak dlouho máte to auto-znáte ho? Víte jak dlouho se zahřívá? Pokud na tyto odpovíte kladně,pak nevím proč se vůbec ptáte!

Já osobě znám své auta a vím co kontrolovat pokud by teplota nestoupala,samo dle délky jízdy! Pohmatem na hadicích lehce zjistím zda-li je ko čidlo či termostat...

doplněno 04.02.21 10:04:

Možnost je nechat vrčet na místě ,zahřívat a průběžně pohmatem kontrolovat teplotu-na hadici z termostatu na chladič musí skokově stoupnout teplota, po otevření termostatu. Pokud se hadice zahřívá pomalu a průběžně=je KO termostat a je otevřen.

hodnocení

2x

Pokud je vada čidla, kldně jezděte dále, zítra to opravíte. Jezdit se s tím .

doplněno 04.02.21 20:01:

slavo, jste šikula a již to jezdí.

hodnocení

Milane já ne ale můj mechanik, na ulici bez znalosti a nářadí se to těžko opravuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]