Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě auta v bazaru

Od: esubil* odpovědí: 32 změna:
Chci koupit auto v autobazaru teď v zimě. Musí mi autobazar prodat auto na zimních gumách, když má teď vystaveno na letních? Jela bych autem domů přes 300 km. Je na to nějaký zákon, že musí být vybaveno zimními, když je zimní období?

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Může Vám to prodat klidně na špalkách - pokud to bude domluveno. Jinak zimní výbava je jasně daná silničním zákonen, pokud máte řidičák, určitě ste se to učila. Pokud zjednodušeně řečeno není sníh, můžete jet i na letních. Rozhodně bych tu štreku ale neabsolvoval bez platné technické nebo dokonce bez povinného ručení. Jinak sám bez mechanika bych auto určitě nekupoval a pokud nejde o něco speciálního, tak bych rozhodně nejel 300km. Ono velmi často to na živo vypadá o dost hůř, než na popisu z netu.

k2
02.02.21 12:23
hodnocení

4x

Nemusi.

hodnocení

3x
Bazar nemusí nic je jen prodejce
Je čistě na vás zdali vúz koupíte tak jak je či ne

mathew
hodnocení

3x

Bazar nemusí nic pokud to neuvede do smlouvy což neuvede. To, že si koupíte auto, které domů legálně dostanete jenom na pláťáku je váš problém ne jejich. Jestli to nemusíte kupovat dneska a nepojedete po dálnici tak stačí počkat až bude trochu tepleji...

eman
hodnocení

2x
Můžu se zeptat co je to za superkauf, že se vyplatí jet 300km?
esubil*
hodnocení

Nevím zda superkauf, ale auto se mi líbí, s porovnáním celkové nabídky vychází dobře. Chci se jet podívat, případně koupit. Nemám kdo by poradil, muž tomu také moc nerozumí, vždy jsme měli nové auto. Tohle je 5 let staré tak doufám, že bude ok.
asd1

Taky to může být naleštěný šrot... A jet 300km zjistit že to tak je, to opravdu potěší *smich*

xxk

5 let staré auto, ale možná bude problémové. Kdyby bylo bez závad, už tam asi dávno není. Lépe je vzít s sebou někoho, kdo tomu rozumí.

esubil*
hodnocení

Může a nemusí. Tak pojeďte s námi, moc ráda uvítám cenné rady a odborníka. My jsme opravdu laici.
Najdete si poblíš stk a em a na vlastní žadost si nechte udelat měřeni a prohlídku
Pokud vam to bazar neumožní utíkejte seč vam síly stačí
esubil*
hodnocení

Chci si auto prověřit přes Cebia. Technická tam je do 2022 i servisní knížka.
mathew

Cebia zjistí jenom to co se dělalo oficiálně. Pokud někdo sejmul jelena a opravil to ve stodole tak vám to nikdo z Cebie neřekne takže za mne vyhozené prachy;) Lepší je dát je někomu, kdo tomu rozumí a nenechá se napálit nějakým papírem.

Pokud to není Fabie tak bych vzdálenost neřešil. Jsem se schválně kouknul jak daleko to mám k něčemu co se mi líbí a taky to je skoro těch 300km:)

esubil*
hodnocení

Třinec pojede na Liberec :) mám hodně známých co jeli pro auto i dál, takže nevidím vzdálenost jako problém. Pokud to neklapne, budu to brát jako zkušenost a výlet.
asd1

Dál pro auto jsem jel jedině do Německa.. Cebia zjistí jen to co je v registrech, samodomo slepení ze dvou aut ti nenajde = vyhozený prachy. Podobně třeba exekuce, čorky..

Servisní knížka bez ověření v autorizáku nebo podle faktur je jen cár papíru, naprosto běžně se falšujou.

Najetý kilometry podobně, klidně může mít nalítáno 300kkm, stočená na 30 a Cebia ti to nenajde protože se to stočilo před první technickou po 4 letech...

Takže sebou někoho kdo se vyzná. Aut je mraky, z ojetin je v ČR za rozumný prachy 90% naleštěnej šrot s problémem (a to jsem ještě optimista)

esubil*
hodnocení

Potřebuji pro sebe auto. Nové kupovat nebudu. Ať už měl někdo dovoz z Německa nebo od majitele, stejně, do toho vráželi peníze, nebylo to bez problémů.
Každý radí atd. nepomůže.
Pokud se domluvím s bazarem tak v sobotu jedu.
Víte, máme úplně nové auto a dopadli jsme tak, že mělo výrobní vadu na motoru a měnil se v záruce nový motor. To už je prostě risk. Bez auta nebudu a nikdo mi na 100% nezaručí, že to bude v pořádku i úplně nového auta.
asd1

Proto tu upozorňujem že je třeba pořádně ověřit skutečný stav. Nový auto má spoň tu záruku, tohle bude moderní auto po záruce. V reálu jak to v bazaru zaplatíš tak jde všechno za tebou. A nějaké Cebie, servisní knížky, hezky naleštěný na fotkách, vychválený prodejcem jak to je super naznamenají vůbec nic.

Když se auto začne sypat, tak klasika je z nejlevnějších dílů potunit aby to aspoň chvíli jelo a strčit do bazaru. Nějaký hejl se vždycky najde, odjede a má to doma on *smich*

To že to ma stk nezznamená že ja auto v pořadku
A kdybyste viděla co vše dokáže projít to by vám vypadli oči daám vám dobrou radu ničemu nevěřte ani servisní knížce
Bud si nekde domluvte prohlidku v servisu nebo na stk
Je lepši dat tisicovku za prohlídku než za pár dní bulet že to nejede
A mezi nama ta cebie neni žadná výhra ja to považuju za vyhozeny prachy
asd1

Jednoduchý - návrh v rámci zkušební jízdy zajet na mnou vybranou STK a udělat emise + TK. Pokud projde platim já, pokud ne platí bazar.

Když se cuká, tak ví o problému a ty hned víš že máš hledat jiný auto. Ty 2k za prohlídku se vyplatí. Na emisích i čte chyby zapsané v ŘJ. Technickou přes známost projde prakticky všechno co se nefotí, bazar se obvykle zná s některým technikem a za provizi jim to pouští (proto ta mnou vybraná STK - neví kam se pojede). Občas projet auta na place je potřeba, takže jízda není výdaj navíc, palivo a čas není problém zaplatit.

jurajjuraj*
hodnocení

2x

zadny zakon neni, bazar auto prodava tak jak stoji a lezi, to jestli si v kabelce prinesete zimni kola nebo to odvezete na odtahovce je mu jedno

hodnocení

2x

Můžete trochu odtajnit? O jakou značku či model a motorizaci jde?

esubil*
hodnocení

Opel Corsa 2016

hodnocení

2x

Jen tak na okraj, některé autobazary jsou schopny v rámci prodejní slevy to auto přesunout blíže. Před někilka luety mi takto dotáhli auto z Ostavy do Brna.

hodnocení

1x

Není žádný předpis, že by Vám vozidlo nemohli prodat na letních pneumatikách.

Je na Vás, jak s ním odjedete.

esubil*
hodnocení

Tak jsem zaplatila Cebii a pro auto nejedu. Je 2x bourané. Poškozený i motor a to na uvedené, že nehavarované. :( jdu hledat dál.
asd1

Vidíš jaký jsou prodejci šmejdi... A Cebia ti najde jen bouračky který šly přes pojišťovnu příp. autorizák. Pokud někdo něco opravoval v malým servise nebo sám, tak to v žádný datbázi neni a žádná Cebia to nenajde. Takže nakonec je zásadní prohlídka na místě a umět to na autě najít... Tohle ti aspoň ušetřilo cestu, ale nejde spoléhat na to, že když nic v databázích nenajdou tak je auto OK...

U bouračky záleží jak bylo bourané a jak kvalitně opravené.. Může být v pohodě nebo taky ne.. Někdy bouračka sundá cenu, ale je udělaná tak že auto je ve výborném stavua vůbec to nevadí.

esubil*
hodnocení

Hovado to je. Tak podle záznamů to auto koupil bourané, dovezl 3/2020 opravil tady někde na koleně. Další záznamy už nejsou.

hodnocení

0x
Kupte si auto u autorizovaného prodejce nebo dovozce kde máte jistotu.
esubil*
hodnocení

Bohužel nikde nemají a pokud už ano, tak pro mě přesahujících rámec financí :(

asd1

Když jsem viděl ty perly z autorizáku tak tam je jistota jen že to nebude levný *smich*

Mmch. novější auta obecně až na pár vyjímek jsou složitý "komfortní" auta s milionem elektroniky, ale levná výroba a omezená životnost. Takže buď to mít od novýho nebo rok starý a tak za 5 let pryč s tim.. Jsem zastánce najít jednoduchý auto ještě poctivě udělaný bez zbytečných zdrojů poruch..

Jednoduché auto bez zbytečných zdrojů poruch a bezúdržbové si můžeš koupit klidně zítra. Už jsou takové na trhu!
asd1

Jestli myslíš elektromobil, tak jsem zvědavej kolik jich bude jezdit dvacetiletejch (což je běžná životnost plechovek z let 2000) *smich*

Dvacetileté jezdí ještě dnes bez problémů. Znám pána co si předělal Peugeot. No ale dnes už je technologie jinde, hlavně baterky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]