Nejste přihlášen/a.
Platí se po první převod po osvobozeném převodu (osvobozený=ZTP;ZTP-P a z dědictví!)Zaplatíte Va jakožto kupující co bude provádět zápis změny na sebe!A na normu jakou plní se musíte podívat do ORV -TP!Jinde to nenajdete. Pokud není norma psána v ORV=Platíte boz ohledu na normu 10 000nebo přes Dekru za cca2 000kč necháte dopsat a pak platíte ještě dle normy!
Pokud se něco nezměnilo!
Takže před rokem 2009 to přihlásil zdravý majitel a v průběhu obdržel ZTP.
Teď už je po roce 2009 , prodává svojí Octu a ty musíš platit 3000kč za Euro2.
Jo, kdyby byl nějaký ZTP po roce 2009 nebo dnes ty, tak se nic neplatí.
Takže platíš + 3000kč u přepisu.
3000 je zanedbatelná částka, protože do O1 vrazíš daleko víc peněz, aby se to nerozpadlo.
Pokud je to 55kW AEE z Felicie, tak tam si nejsem jist, zda to nakonec nebude 5000kč. Ale tyhle auta už nejezdí...
Všude jsou jen rotačky nabo AKL 1.6ky 74 a 75kW
Euro 3 snad byla motorizace AZF, která to dohnala dvěma lambdama a dvouma katama (motor z feldy 1.4 8v 44kW)
Já měl v roce 2010 Favorita po ZTP a 10 000 jsem neplatil.
V TP bylo napsáno "ZTP osvobozeno od ekodaně"
Jo, zjistili totiž asi, že jim tím přepisem na ZTP unikají peníze ,tak zavedli to, že první po osvobozeném bude a je zpoplatněn!
Jo, zjistili totiž asi, že jim tím přepisem na ZTPlidé podvádějí, převedou to na ZTP bez poplatku a druhý den na sebe, tím český člověk opět našel díru v zákoně, kterou pak opravili. Klidně se to může vykládat i takto" "unikají peníze ,tak zavedli to, že první po osvobozeném bude a je zpoplatněn"**nebo klidně najdou prachy jinde...
Diesle, jasně, je to věc názoru, Vy máte názor, že státu chyběli peníze, já mám jistotu i z této poradny, kde se popsisoval postup, jak se vyhnout poplatku. A fungovalo to. Stát si klidně vezme peníze jinde, když mu budou chybět, nikoliv několik set tisíc na ekodani.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.