Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Mám takoví dotaz. Pořídil jsem si mondeo mk2 (r.v 2000) ST200 a na autě mám 215/40 R17. Na autě to vypadá dost "obyčejně" a na netu jsem viděl pár fotek kde maj R18 nebo R19. Ve velkém techničáku mám zapsaný jen ty R17. Takže co jsem pochopil, musel bych někde sehnat typoví list a ten se většinou dá sehnat jen s novým setem kol ... Jenomže jsem nikde u nás nenašel někoho, kdo by prodával větší kola jak R17, která by byla i s typovím listem přímo na Mondeo. (V zahraničí jsem něco takového našel ale je to až z Anglie a ani nevím, jestli by mi to tu uznali). Je nějaká jiný možnost? někde sehnat typoví list nebo přes někoho dotáhnout kola z Německa třeba? Případně mě opravte pokud to mám pomotaný
Na auto môžete namotovať len tie disky,ktoré sú zapísané v technickom preukaze vašeho auta. Tu je možnosť si to dať oficiálne dopísať,ak iné rozmery diskov schválil výrobca prostredníctvom oficiálneho dovozcu pre Českú republiku.
Pokud bych vycházel z maximálního rozměru co lze pro toto auto namontovat a udává to přímo Ford tak to jsou právě ty 215/40 R17 a to jsem právě myslel že obchází ten typový list. Bral jsem, že typový list je něco, co mi umožní obejít výrobce auta a dát tam větší rozměr kol/pneu.
Typový list nemůže obcházet to co neschválil výrobce.,to co není na daný typ a model auta homologováno.
co mas v technicaku je naprosto fuk, podivej se na ty stranky a tam ti vyjedou k tvemu autu vsechny typy kol na ktere ti daji typovy list, s kterym to zapises do technicaku, tohle uz sem absolvoval hodne x , kdysi sem to zkousel primo pres automobilku ale meli tolik problemu a kecu ze to resim takhle, u vetsiny aut co sem mel nebo mam davam nizsi ET, sirsi disky, jiny prumer a zapis vzdycky bez jedineho problemu
A v tom to právě je, to mi zase vyjede jen ty, co jsem psal ve svém příspěvku. Nic většího není. Ale co jsem koukal jinde tak na to auto normálně větší kola daj a mají je i schválený.
Jinak tedy mám za to, že typový list je něco, kde je scvhálené od TUV, že na dané vozidlo mohu dát větší disky než předepisuje výrobce. Tím pádem by mi měl stačit jen typový list na daná kola kde je odsouhlaseno, že tento rozměr kola pasuje na mé auto a je homologován?
tak ja tam zadal st220 a vyjely mi i 19ctky, presne tak, s typovym listem a koly na aute si zajdes na stk, tam ti to zkontroluje ze to jsou ty a ty kola , hodi ti tam razitko a pak uz jen na dopravku zapsat do technicaku
Ještě jednou-Pokud je daný disk schválen na dané auto ,pak k němu dostanete typový list a s tím normálně dopíšete do ORV. Není li schválen výrobcem -není k němu typový list na dané auto-model a nikdo Vám to nedopíše.
Hore píše že má ST200 (rok 2000), ne 220
Buď blbě hledá nebo největší homologovaný jsou opravdu 17..
Mmch. profil 40 mi přijde až až na normální ježdění, a jestli chce závodit tak ať si jde na okruh, machrovat před kámošema ať si jde mimo silnice.. Podobnej je ve zprávách každou chvilku a bohužel často zrakví rodinu v protijedoucím autě a jemu nic, pak jen brečí u soudu že nechtěl...
Jak píšete, jedná se o ST200 - mk2. St220 už je mk3. To není že bych v tom chtěl závodit, jde mi spíš o celkový vzhled auta. 17ctky na většině autech vypadaj akorát ale na tomhle jsou takoví divný. Proto to nějak zkouším vymyslet. A koupit 18ctky jen abych je měl na nějaký srazy a podobný akce a pak hned přehazovat zase na 17ctky se mi moc nechce. Pokud to samozřejmě nepůjde nějak legálně nebo to bude za moc peněz tak na to kašlu. Zase takový problém to není.
Tam je dost možný že 17 jsou největší schválený, pak větší legálně nedáš.. Leda tak přehlásit do Německa, nechat schválit větší kola na TUV a přehlásit zpátky do ČR - pak tady němčoury musí respektovat a zapsat to do techničáku..
Němci na tohle maj předpisy líp vychytaný než my..
na staré vylítané vrány nidko nic neshvaluje, protože by to neprodal...resp. v takovém množtví které se vyplatí...
to dnešní moderní auta jsou často schvalována jen s 1 rozměrem pneumatik, u těch které se vyrábí ve sluišně velkých sériích - tam se vyplatí vyrábět ( a předtím scvhalovat) jiné disky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.